TBMM 2014 Onur Ödülü, sahiplerini buldu

Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, TBMM 2014 Onur Ödülü'nü aldı.

TBMM 2014 Onur Ödülü, sahiplerini buldu
Bayburt Postası - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 2014 Onur Ödülü, Meclis'te yapılan törenle sahiplerini buldu. Onur Ödülü bu yıl Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Demirer'e verildi.

Prof. Koçan ödülünü Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in elinden aldı. Çiçek, törende yaptığı konuşmada Onur Ödülü'nü, diğer yıllardan farklı olarak bu yıl, biri bilim insanı, diğeri sanatçı olan iki değerli şahsiyete verildiği için mutlu olduğunu söyledi. Törenle birlikte yeni yasama yılının da başladığını hatırlatan Çiçek, konuşmasına yeni yasama yılının siyasi olgunluk, uzlaşma kültürü, karşılıklı anlayış ve saygı esasları çerçevesinde huzurlu ve verimli bir yıl olmasını dileyerek başladı.

Toplumun tüm kesimleriyle diyalog halinde olmaya ve toplumun sesini dinlemeye önem verdiklerini söyleyerek sözlerine devam eden Çiçek, "Meclisimiz, yasama, denetim, temsil ve yönetim faaliyetleriyle ülkemizin değişim, dönüşüm ve gelişimine katkıda bulunurken, ülkemize hizmet için çaba gösteren kişileri desteklemek, onurlandırmak, gelecek kuşakları cesaretlendirmek ve özendirmek amacıyla da bu ödülü vermektedir. Diğer yıllardan farklı olarak bu yıl, biri bilim insanı, diğeri sanatçı olan iki değerli şahsiyetin bu ödülü alacak olmasından ayrıca memnuniyet duyduğumu özellikle vurgulamak istiyorum" dedi.

Çiçek, ödüle layık görülen ve alanında evrensel eserler ortaya koyan Prof. Koçan'ın kurucusu olduğu Baksı Müzesi ile yaşamı boyunca gerçekleştirdiği çalışmalarını taçlandırmış bir sanatçı olduğunu kaydetti.

Çiçek, şöyle konuştu:

"Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış güzel bir ülkenin topraklarında yaşıyoruz. Sahip olduğumuz bu kültürel miras milletimizi diğer dünya milletlerinden ayıran en önemli zenginliğimizdir. Türk milleti olarak gelecekte de bilim, kültür ve sanat alanlarında insanlığa bırakacak başarılara sahip olmalıyız. Biliyoruz ki bir millet için tarihte kalıcı izler bırakmanın tek yolu budur. Sayın Demirer ve Sayın Koçan, bilimsel, kültürel, sanatsal ve toplumsal alanlarda imza attıkları çalışmalarla insanlık tarihine şimdiden kalıcı izler bırakmışlardır. Onlar tarafından yetiştirilen öğrenciler de Türkiye'nin muasır medeniyet hedefinin, hoşgörüyle bezenmiş, güçlü ve aydınlık geleceğinin teminatı olacaktır”

Çiçek, daha sonra Prof. Koçan ve Prof. Demirer’e onur ödüllerini takdim etti.



Ödül töreninde bir teşekkür konuşması yapan Prof. Koçan, TBMM Onur Ödülü'nün, çalışmalarının toplum tarafından paylaşıldığının bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Prof. Koçan, "Bu paylaşım, bilim adamının, yaşadığı toplumla, çağla kurduğu sağlıklı bağla ilgilidir. Ben emeklerimin toplumla buluştuğuna inanıyorum" dedi.

Meclis’te yapılan ödül töreninde Prof. Koçan’ı yalnız bırakmayan isimler arasında Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt eski Valisi ve Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahap Kavcıoğlu, BTSO Başkanı İbrahim Yumak, Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Bayram, Baksı Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oya Koçan ve Bayburt Postası Genel Yayın Yönetmeni Kürşat Okutmuş vardı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.