Koçan: "Kültür turizmi artacak"

Baksı Müzesi'nin seyirlik olmadığını belirten Koçan, ödül töreninin ardından duygularını paylaştı...

Koçan:
2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü'nü AKPM Başkanı Anne Brasseur'in elinden alan Prof. Hüsamettin Koçan, duygularını paylaştı.

Koçan, Baksı Müzesi'nin seyirlik olmadığını belirterek, şöyle konuştu:



"Anadolu'nun ücra köşesinde yapılan Baksı Müzesi’nin, o bölgeye kültür turizmi artıracağına inanıyorum. Salonda herkes şimdiden müzeyi merak ediyor. Görmek istiyor. Sadece seyirlik müze değiliz. Hayatla ilgili bir müze. Güncelle yakından ilgiliyiz. Müzede hem sanat, hem zanaat ayrı platformlarda telaffuz ediliyor. Ödül bizi dünya standartlarında bir yerde olduğumuzu gösteriyor. İç ve dış kamuoyunda son derece çok önemli. Müze çalışmalarıyla bölgede kadın istihdamı ve çocukların eğitimini sağlamak istiyoruz.”




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlular 10 yıl önce

Bayburtu dünyaya tanıttı, tebrikler. Başka tanıtılacak çok şey var, yakın zamanda gösterime gireceği kanaatini taşımaktayız. Esenlikler dileriz. İyiki varsınız Sn Koçan. Bütün sanat severler ve Bayburtlular size şükran borçlu. Teşekkürler.

Avatar
SEDAT 10 yıl önce

Hüsamettin hoca bizi gururlandırdı. Teşekkür ederiz.

Avatar
Vatandas 10 yıl önce

Sehen helal olsun...

Avatar
Bayburtlu 10 yıl önce

Sayın Hocamı kutlarım ama değerli hemşehrilerim bu avrupa birliğinin ödüllerini çok kale almayın çünkü onlar bu aziz milletin değerlerini değil kendi değerlerine yakın değerleri ödüllendirirler. Saygılar

Avatar
Fehmi Akbulut 10 yıl önce

Sayın koçan acil olarak türsab ve türaşa bilgi veriniz. ki alt yapı oluşsun. ki mahçup
duruma düşülmesin.
sizleri yürekten kutlarız, başarınız mükemmel.
türkiye sizlerle gurur duyuyor.