Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi, İtalya'nın en çok okunan gazetesinde

Avrupa’da yılın müzesi seçilen Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, Avrupa ve İtalya’nın en çok okunan Corriere Della Serra gazetesi tarafından, dünyada bu yıl gezilmesi tavsiye edilen 7 müzesi arasında gösterildi.

Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi, İtalya'nın en çok okunan gazetesinde

Bayburt Postası - Müze Kurucusu Kenan Yavuz, Bayburt’un kadim kültürünü ve Türkiye'yi dünyanın en prestijli platformlarında temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Kendi kadim kültürümüze sımsıkı sarılmak suretiyle Avrupa Mize Forumu’nun kültür mirası kategorisinde yılın müzesi olmayı başardık. Başından beri temel ilkemiz, 'Biz kalacağız, Bayburt kalacağız ve Anadolu kalacağız' oldu" dedi. 

"Kimseyi taklit etmeden, kendi kimliğimiz ile dünya ile yarıştık ve kazandık"

Bayburt'u dünyanın en bilinen noktalarından bir yapacaklarının altını çizen Yavuz, "Kimseyi taklit etmeden, kendi kimliğimiz ile dünya ile yarıştık ve kazandık. Kazandığımız ödül, dönüştürücü değil taşıyıcı olduğumuz için bize verildi. Anadolu’nun her köşesi ayrı bir zenginlik, yeter ki güzelliklerimizi görünür kılalım ve kendimizi dünyaya anlatabilelim. Bu konuda örnek olabilmenin gururunu yaşıyoruz. Bize destek olan herkese sonsuz teşekkürler, başarı ancak ekip çalışması ile gelir. Ben değil biz diyen bir medeniyetin ruhu ile yoğrulmuş bir milletiz. İnşallah aldığımız ödüllerin bilinci ile çok daha fazla çalışacak ve hep birlikte Bayburt’u dünyanın en bilinen noktalarından biri yapacağız" diye konuştu.

Açılış için gün sayan Loru Han hakkında da bilgi veren Yavuz, "Açılışını yapmak için hızla çalıştığımız Loru Han ile birlikte yerli ve yabancı misafirlerimizi ağırlamaya başlayacağız. Hedeflerimize ancak, Bayburt coğrafyasının tamamını birbirine bağlayarak ve sistematik bir yaklaşım ile ulaşabiliriz. Hep birlikte daha büyük hedefler için çalışmalıyız" şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Caca 3 yıl önce

Kıymetli büyüğümüz, çok kadirşinas çalışkan kaliteli bir insansınız okur yazarlığı olmayan insanların Bayburt'ta milletvekili il başkanı olup topluma vizyon başarı katmadan bayburta bir öncülük etmeden bu alanları işgal etmeleri pek rahatsız edici, biz sizi milletvekili olarak görmek istiyoruz başkan olarak görmek istiyoruz bakan olarak görmek istiyoruz

Avatar
Bayburt lu Salih 3 yıl önce

Caca nın yorumuna katılıyorum.
Bayburt a,Bayburt u her yönü ile bilen ve konulara hakim olan,ulusal ve uluslar arası araştırmalar sonrası projeler üreterek,bu projelerin şehre monte edilmesi için kapıları aşındırmak gerekirse,aşındırarak şehrin ve kendisinin medeni ölçüler içinde ağırlığını hissettirmesi lazım.
Bizde sadece koltuk doldurulsun diye doldurulduğu yönünde genel kanaat var,
Sn Kenan bey in bu ağırlığı kaldıra bileceğini düşünüyorum,fakat,kendisi de bu koltuğa oturunca,bu hastalığa kapılır mı bilmem,
Bu hastalığa kapılmamasını arzu ederek,şu kısa hatırayı da paylaşmak isterim. Müzeyi ziyaret için gittiğimde,kendileri de müzede idi,kendilerine,Kenan bey, özellikle yük taşımacılığı ve sonrasında Bayburt tan geçecek güzergah üzerinde kurulacak fabrikalar Bayburt u kurtarmaz mı dedim,kendilerinden manevi beklentim olduğunu söylediğim de, bu işin olmasının zor olacağı yönünde bir yaklaşım sergilediler
Bu da beni üzdü,hal bu ki Devlet ricali söz verdi,böylece Bayburt kurtulacaktı.

Misafir Avatar
mihriban akbaş 3 yıl önce @Bayburt lu Salih

"YANİ DEMİRYOLU ŞART"TIPKI ERZURUM GİBİ..!!!

Beğenmedim! (0)