Kenan Yavuz, Estonya'da yapılan Avrupa Müze Ödülü törenine katıldı

Avrupa Müze Forumu (EMF/EMYA) tarafından 45 yıldan bu yana verilen müze ödülü, Estonya Ulusal Müzesi'nde düzenlenen zirvede yeni sahibini buldu.

Kenan Yavuz, Estonya'da yapılan Avrupa Müze Ödülü törenine katıldı

Bayburt Postası - Avrupa Müze Formu tarafından verilen "2022 Silletto Ödülü"nü “Museum of Footwear and Industry Müzesi" kazandı. 2021 yılında ödülü Bayburt'a taşıyan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi kurucusu Kenan Yavuz, Museum of Footwear and Industry Müzesi'nin ödülünü takdim etti.

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi yönetim kurulu üyeleri Sibel Yavuz ve Furkan Yavuz'un da katıldığı ödül törenine, Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis, Avrupa Müze Forumu Başkanı Jette Sandahl ve Türkiye’den Göbeklitepe, Van Urartu,Tunceli ve Ziraat Bankası müzelerinin de bulunduğu 27 farklı ülkeden 60 finalist müze temsilcileri katıldı.

Sandahl: "Ödüllerimizle müzeleri görünür kılıyor ve kutluyoruz"

Dünya’nın en prestiji müzelerinin yarıştığı sürecin final gecesinde konuşan Avrupa Müze Forumu Başkanı Jette Sandahl, “Bir müzenin amacına ulaşması, koyduğu hedefe ve kararlılığına bağlıdır. Kolleksiyonunun büyüklüğü veya elindeki kaynaklara değil. Kenan Yavuz Etografya Müzesi'nden dinlediğim sunum, böylesine bir uluslararası ödülün yarattığı pozitif etki ile birlikte, başkoydukları yolda özgüven ve fedakarlığın önemini bir kez daha gösterdi. Hepinizin bildiği gibi müze kurmak, onu yaşatmak hiç kolay değildir. Beklenmedik zorluklar ve engeller ile doludur. Ödüllerimiz ile bu yolculuğu başaran müzeleri görünür kılıyor ve kutluyoruz” dedi.

Yavuz: "Ülkemizi temsil etmenin verdiği gururunu kelimeler ile ifade etmek mümkün değil"

Zirveye özel davetli olarak katıldıklarını belirten Kenan Yavuz, “Dünya müzecilik anlayışına getirdiğimiz yeni bakış açısı, özgün yapımız ve gelecek projelerimiz ile karşılaştığımız büyük ilgi bizi ülkemiz adına gururlandırdı. 4 gün süren oturumlarda, müzemize özel bir oturum imkanı tanındı ve Yönetim Kurulu Üyemiz Furkan Yavuz Keynote Speaker olarak sunum yaptı. Sunumda müzemizi, Bayburt’u, Anadolu'muzun kadim kültürünü anlattı. Aldığımız pozitif geri dönüşler bizi çok heyecanlandırdı. Birçok müzeden işbirliği teklifleri aldık ve katılımcıları 21 Mayıs tarihinde İstanbul Cemal Reşit Rey Konser salonunda yapacağımız gala gecemize davet ettik. Ülkemizi; böylesine güçlü bir sanat platformunda temsil etmenin bize verdiği gururu ve heyecanı kelimeler ile ifade etmek mümkün değil. Köyümüze bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığımız amatör bir aile çalışmasının, bu aşamaya gelmesine destek veren başta Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, kurumlarımıza, çalışma arkadaşlarımıza ve dostlarımıza müteşekkiriz” şeklinde konuştu.


Kenan Yavuz, Avrupa Müze Forumu Başkanı Jette Sandahl, Sibel Yavuz, Furkan Yavuz, Jose Gameıro

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.