‘Gazi Şehir Bayburt’ görücüye çıkıyor

Bayburt Belediyesi tarafından TV yönetmeni Halil Demirci’ye yaptırılan ‘Gazi Şehir Bayburt’ adlı belgeselin gala gösterimi 16 Kasım 2013 günü (yarın) yapılacak...

‘Gazi Şehir Bayburt’ görücüye çıkıyor

Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi tarafından TV yönetmeni Halil Demirci’ye yaptırılan ‘Gazi Şehir Bayburt’ adlı belgeselin gala gösterimi 16 Kasım 2013 günü (yarın) yapılacak. Karadeniz bölgesinde çektiği belgesellerle tanınan ve daha önce de Bayburtlu Şair Zihni’nin hayatını konu alan belgesel filmi gösterime sunan yönetmen Halil Demirci, bu defa Bayburt’u tüm yönleriyle anlatan bir belgesel hazırladı.

“Duygu yüklü, kültür yüklü bir belgesel oldu”

1 yılda hazırlanan 85 dakikalık ‘Gazi Şehir Bayburt’ belgeselinin 16 Kasım 2013 akşamı Beyzade Balo Salonu’nda yapılacak gala ile tanıtımının yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, “Gazi Şehir Bayburt belgeseli hazırlattık. Üç CD’den oluşuyor. 85-90’ dakikalık bir film. Bayburt’un geçmişini, bugününü belgeselleştirmek istedik” dedi.

Görev yaptığı süre boyunca özellikle derneklerin tanıtım filmi isteğine tam anlamıyla cevap verilemediğini söyleyen Polat, “Özellikle bir şeyin sıkıntısını hep yaşadım. Bayburt, Bayburt’ta yaşandığından daha çok Bayburt’un dışında yaşanıyor. Diyoruz ya yüzde 10’u Bayburt’ta, yüzde 90’ı dışarıda yaşıyor. Ve dışarıda yaşayan Bayburtluların ciddi manada bir dernekleşmesi söz konusu. Bunlarda programlar yapıyorlar. Programlardan önce bize diyorlar ki, ‘başkanım bize Bayburt’la alakalı bir CD gönder.’ Bizde zamanımızda yapılmış veya bizden önce çekilmiş amatör CD’leri gönderiyorduk. Ama şimdi bunu artık amatörlükten çıkardık. Kendisini kabul etmiş yapım ve yönetmen Halil Demirci’ye yaptırdığımız o CD’leri bizden isteyen bütün STK’lara bundan sonra göndereceğiz. CD’yi izlerken yeteri kadar bilgilendirme alacağız, Yeri gelip güleceğiz, yeri gelip türkü dinleyeceğiz, yeri gelip özellikle 1916-18 yıllarında bu topraklarda yaşanan anıları izleyip ağlayacağız. Gerçekten duygu yüklü, kültür yüklü, bir CD oldu” diye konuştu.

Başkan Polat ayrıca Bayburt Belediyesi’nin 4.5 yıllık çalışmalarının da değerlendirildiği bir bir CD hazırlandığını ve dağıtımının yapılacağını dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.