Bayrak jesti ayakta alkışlandı

19. Uluslar Arası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni, Ömer Karaoğlu ve Murat Göğebakan konserleriyle devam etti.

Bayrak jesti ayakta alkışlandı

Bayburt Postası - 19. Uluslar Arası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni, Ömer Karaoğlu ve Murat Göğebakan konserleriyle devam etti. Gençosman Stadyumu’nda iki gün boyunca devam eden şölenlerin müzik programında sevenleriyle buluşan Murat Göğebakan, en sevilen şarkılarını seslendirirken, önceki gün sahne alan Türk Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Ömer Karaoğlu da ilahi ve ezgileriyle izleyenleri coşturdu.

Gençosman Stadyumu’nda devam eden şölen coşkusunun en unutulmaz anları Azerbaycan Halk Dansları topluluğunun gösterisi oldu. 50 kişiden oluşan ve Azerbaycan folklorunun en güzel örnekleri sunan ekibin dev Türk bayraklı gösterisi coşkulu anlar yaşattı. Çırpınırdı Karadeniz adlı türkü eşliğinde Türk ve Azerbaycan bayrağı ile sahneye çıkan ekip, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. İki kardeş ülke olmanın en güzel örneğini sunan Azerbaycan Halk Dansları topluluğuna plaket takdiminde bulunan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, gösteri ile ilgili yaptığı konuşmada, Türk ve Azerbaycan halklarının birlik ve beraberliğini muhafaza ettiği sürece iki ülke bayraklarının birlikte dalgalanacağını söyledi.

Makedonya İlahi Sofileri Grubu, Azerbaycan Miras Musiki Grubu ve Grup 442’nin de sahne aldığı şölen gecelerinde Türk Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Ömer Karaoğlu’nun seslendirdiği birbirinden güzel ezgileri ve başarılı sahne performansı beğeniyle izlendi.

Gecede bir konuşma yapan Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, daha önceki yıllarda yapılan şölen programlarında olmadığı için şölenlerde tasavvuf musikisine de yer verdiklerini söyledi.

“Malumunuz üzere 2009 yılında belediye başkanı oldum. Göreve başladığım zaman baktım ki organize edilen programlar içinde Türk tasavvuf musikisi yoktur. Oysa ben biliyorum ki Bayburt’ta ciddi manada musiki, tasavvuf, ilahi dinleyen tabanımız var. Göreve geldiğimden beride şölenlerin bir gecesini de tasavvuf musikisine tahsis etme çabası içerisinde oldum” diyen Başkan Polat şöyle konuştu:

“Öncelikle sizlere duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyorum, sizleri tebrik ediyorum. Mutluluğu herkes ayrı yerde arıyor, kimi rockta arıyor, kimi Türk Halk Müziğinde arıyor. Ben şahsen hem Türk Halk Müziği dinlerim hem Türk Sanat Müziği dinlerim hem de Türk Tasavvuf Musikisi dinlerim. Bunlardan zevk alırım. Bunlardan zevk alan insanlarda bu gecelerden bir şeyler alsın diye organize ediyoruz. Erkan Mutlu’yu getirdik Sami Savni Özer’i getirdik. Bayram Kocay’ı getirdik. Ayhan Polat’ı getirdik. Bugün de “Şehit Tahtında Rabbe Gülümser” ezgisiyle gerçekten insanımızın gönlünde taht kuran Ömer Karaoğlu’nu getirdik. Ömer Karaoğlu aynı zamanda Mavi Marmara gazisidir. Katılımızdan dolayı sizlere tekrar teşekkür ederim. Ben bu programın bu şekliyle devam etmesi gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ve Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ile birlikte protokol üyelerinin de katıldığı şölen akşamlarında sahne alan sanatçı ve müzik gruplarına şölen hatırası olarak Bayburt Saat Kulesi biblosu hediye edildi.

Fotoğraflar: Bayburt Belediyesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.