Kazım Erdem’i kaybettik

Kıratlı köyü sakinlerinden İşadamı Kazım Erdem (81) hayata veda etti.

Kazım Erdem’i kaybettik
Bayburt Postası - Bayburt hayırsever bir evladını daha kaybetti. Kıratlı köyü sakinlerinden İşadamı Kazım Erdem (81) hayata veda etti. Bayburt’ta bir çok hayır işinde emeği olan ve en son 2008 yılında kurulan Bayburt Üniversitesi’nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasını Bayburt’a kazandıran hayırsever işadamı Kazım Erdem dün gece İstanbul Büyükçekmece’deki evinde hayata gözlerini yumdu.

İstanbul’da toprağa verilecek


Uzun süredir kalp rahatsızlığı bulunan ve dün evinde hayatını kaybeden Erdem’in cenazesi yarın (08.03.2014 Cumartesi) İstanbul’da toprağa verilecek. Şişli Camii’nde öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.

Başbakan teşekkür etmişti

2011 yılında toplu açılışa katılmak ve miting yapmak için Bayburt’a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği 36 tesisten biri de Bayburt Üniversitesi’nin yapılmaya başlandığı 2006 yılında yükselen ilk binalarından biri olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasıydı. İşadamı Kazım Erdem’in katkılarıyla yapılan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Binası’nı hizmete açan Erdoğan, İşadamı Erdem’e eğitime olan katkılarından dolayı teşekkür etmişti.

Erdoğan, “Kazım Erdem İstanbul’da da yakından tanıdığım bir isimdir. Huzurlarınızda kendilerine Bayburt’ta eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” demişti. Erdem ise memleketinde Başbakan Erdoğan’ı ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu söylemişti.

Öğrencilere vasiyeti


Açılış programında Bayburt Üniversitesi öğrencilerinin yakın ilgisi karşısında duygulanan Erdem, öğrencilere vasiyet niteliği taşıyan şu sözleri söylemişti:

“Benim sizlerden tek isteğim, öğrencilik yıllarınızı başarıyla bitirerek, ülkemize ve milletimize hayırlı işler yapmanızdır."

Kazım Erdem 7 Aralık 2012 tarihinde Bayburt Postası'na verdiği röportajda "Bani Bayburt'a gömün" diyerek vasiyetini dile getirmişti...

İşte o röportaj...






Anahtar Kelimeler:
Kazım Erdem
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kerem 10 yıl önce

Bazı insanlar konuşuyor yok inşaatın kabasını bitirmişde yok yarım kalmışta acaba o konuşan insanlar hayatlarında Kazım Erdemin yaptığının yüzde birini yapmışmıdır acaba!!! Bu arada Kazım amcamın mekanı Cennet olur İnşallah Allah rahmet eylesin

Avatar
HALİM TURAN OĞULLUK 10 yıl önce

Bayburt Üniversitesi Kazım Erdem İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin önünden her geçtiğimizde hayırla yad edeceğiz Amcamıza rabbim gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun, ERDEM AİLESİNİN VE TÜM BAYBURTLULARIN BAŞI SAĞOLSUN

Avatar
ALİ BAŞARAN 10 yıl önce

BAYBURT'UN İLERİ GELENLERİNDEN OLAN ABİMİZ VE HEMŞERİMİZ OLAN KAZIM ERDEM BEYFENDİYE ALLAHTAN RAHMET GERİDE KALAN İLE FERTLERİ SABIRLAR DİLERİM...

Avatar
Atilla Demirel 10 yıl önce

Allah rahmet eylesin, ailesine ve geride kalanlara başsağlığı dilerim.

Avatar
Asef Ateş 10 yıl önce

Memleket sevdalısı olan yakınen tanıdığım Kazım erdem amcamıza Allah'tan rahmet diliyorum...

Avatar
Naki 10 yıl önce

Cok seviyordum. Ömür boyu amcami unutmayacagim.

Avatar
Cemil 10 yıl önce

Bir yanlışlığı düzeltelim. Şuan ki iktisadi idari bilimler fakülte binasının kaba inşaatının bütük bir kısmı kazım erdem tarafından yapılmıştır. O binayı bugünkü haline devletin verdiği paralarla kavuşturan kurucu rektörümüz prof.dr. murat mollamahmutoğludur.

Avatar
Fatih 10 yıl önce

Çok doğru. Dönemin vekilleri ve valisi ile kurucu rektörümüz mollamahmutoğlu o binanın kazım erdem tarafından tamamlanması kaç kez ayağına gitti defalarca aradı ama sonuç alamadı. Çünkü o binaya yarım yamalak remi olmayan biçimde adını vermek istememişti. Sonra kaba inşaat halindeki binayı üniversite bütçesiyle tamamladı. Kazım erdemede teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Fakat bugün bu ismin binada yer alması yasal değil. Şikayet olursa o isim indirilir ve merhumun anısına saygısızlık olur. Bugünkü üniversite yetkililerine dostça uyarı....