Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Çalışkan son yolculuğuna uğurlandı

Kuzey Irak’ta hayatını kaybeden Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Çalışkan, baba ocağı Nişantaşı Köyü’nde toprağa verildi. 

Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Çalışkan son yolculuğuna uğurlandı

Bayburt Postası - Dün görevi başında hayatını kaybeden Bayburtlu Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Çalışkan, düzenlenen törenle ebediyete uğurlandı. Çalışkan’ın öğlen saatlerinde Bayburt’a getirilen na’şı, daha sonra doğup büyüdüğü Nişantaşı’na uğurlandı. Burada kılınacak cenaze namazı öncesi Uzman Onbaşı Çalışkan’ın na’şı helallik alınmak üzere evinin önüne getirildi. Ailesi ve sevenleri tarafından helallik alınması sonrası Çalışkan’ın Türk Bayrağı’na sarılı na’şı omuzlarda köy mezarlığına taşındı.

Uzman Onbaşı Çalışkan, köy mezarlığında kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi. Cenaze namazına katılan protokopl üyeleri Çalışkan’ın aile yakınları ve sevenlerine taziyelerini ileterek başsağlığı diledi.

Nişantaşı’nda düzenlenen cenaze törenine Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Milletvekili Fetani Battal, Garnizon Komutanı Vekili Piyade Binbaşı İsmail Yılmaz, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Vali Yardımcısı Burak Çimşir, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Yiğit, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Yardımcı, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve kamu kurumlarının amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.