Bayburt'un sevilen simasını protokol uğurladı

Bayburt'un sevilen siması Bilal Kurt'u son yolculuğunda devlet erkânı ve sevenleri yalnız bırakmadı.

Bayburt'un sevilen simasını protokol uğurladı
Bayburt Postası - Bilal Kurt’u son yolculuğunda devlet erkânı ve sevenleri yalnız bırakmadı. Bayburt’un Erikdibi köyünden olan ve uzun süredir rahatsızlığı bulunan Bilal Kurt (50) dualarla uğurlandı.

Bir yıldır Erzurum Özel Er Huzur Bakım Merkezi’nde yaşamını sürdüren Bilal Kurt, 2 gündür yoğun bakımdaydı.

Bilal Kurt, Konursu Ulu Camii’nde Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Salans Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Sevenlerinin yanı sıra Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, İl Göç Müdürü Hüsnü Yağmur, İş-kur İl Müdürü Ömer Akdeniz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, Ak Parti Bayburt Belediye Başkan Adayı Mete Memiş ve Konursu Belediye Başkanı Osman Karabulutoğlu, Bilal Kurt'u uğurlayanlar arasındaydı...

Güle güle Bilal...
Haber: Peyami Sefa Karabacak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
B. Köklüce 1 10 yıl önce

Bilal'in vefatının ardından yaşanan hüznü, Bayburt protokolünün büyük bir kısmının da katıldığı kalabalık cenaze namazını görünce aklıma sırtını 4. Murat'a keseleten Habib Baba'nın hikayesi ve asırları aşıp günümüze gelen enfes sözü geldi. Der ki: "Sen asıl Alemlerin Rabbi'ne kendini sevdirmeye bak! O seni sevince; sırtını bile Sultan Murat'a keselettirir!...".

O dünyanın peşinden koşan bizlere inat, ve bizlerin belki ancak dünya sırtını döndüğünde farkedeceğimiz vefasızlığını ömrünün baharında farkedip sırtını dönmüştü ona. Zannederim ki postaneye müdür olmaktan başka dünyalık derdi de olmadı. Çokları rızıkları peşinde koşarken, o bazan unutulsa da, çoğunlukla rızkı onun peşinden

koştu. Kendi köyünün hemen yakınında Konursu'da bulmuştu rahatı nedense ve daha küçük yaşlarda yerleşmişti oraya. Aslında, köye neşe getirmişti, bereketini de beraberinde.

Avatar
B. Köklüce 2 10 yıl önce

Daha ilk günlerinde sanki kendilerinden biri gibi kabullenmişti Kasabalı onu. Gecenin ilerleyen saatinde, veya sabahın erken bir vaktinde açık bulduğu kapıdan girip kenarda bir yerde kıvrılıp yattığı çoktur. Bilal'in soğuk ayaklarıyla irkilip o'nu oğlu sanarak "Nerede kaldın bu saate kadar?" diye mırıldanıp aynı gecenin sabahında Bilal sürpriziyle karşılaşanlar hiç te az değildir. Çok evde o'nun tası tabağı vardı, Bilal geçerken camdan bağırıp karnını doyurup neşelenmiştir çokları. Sonraları belediye üstlendi barınma ve temizlik hizmetlerini. Çay ocaklarında, lokantalarda Bilal'in ticket ları hiç bitmez tükenmezdi.
Dünya sürgününü tamamlayan Bilal'den geriye sanırım aklımızda, tekerleme yaptığı cümleleri, güleç yüzü, minibüslerin içinden ve üzerinden el sallaması, 25-30 derece sıcakta dahi çıkarmadığı kat kat elbise ve çorapları, vazgeçemediği kravatı ve yüzünü gökyüzüne çevirip yaptığı ihlaslı duası kalacak.
Kim bilir belki de onların dualarıdır memleketimizin bereket kaynağı!

Avatar
Yurtbay 10 yıl önce

Mekanin cennet olsun Bilal,l cennetül bakiye vardin. Allah herkese nasip etsin.

Avatar
salih küpelioğlu @Yurtbay 10 yıl önce

ALLAH RAHMET ETSİN .MEKANIN CENNET OLSUN BİLAL ,RUHUN ŞAD OLSUN.AMİİNN.