Bayburtlu mucit öğretmenden ‘güneş sensörlü şemsiye’

Bayburtlu fizik öğretmeni Burak Akkoyunlu, teknolojik alanda geleceğe ışık tutacak bir yeniliğe imza attı.

Bayburtlu mucit öğretmenden ‘güneş sensörlü şemsiye’
Bayburt Postası - Bayburtlu fizik öğretmeni Burak Akkoyunlu, teknolojik alanda bir yeniliğe imza attı. SKY Türk TV’de yayınlanan ve projelerini geliştirmek isteyenler için sponsorlar aracılığıyla girişimcilerin yolunu açan ‘Bir Fikrin mi Var?’  adlı yarışmanın bu hafta en dikkat çeken projesi Bayburtlu fizik öğretmeni Burak Akkoyunlu ve öğrencilerinin çalışması oldu.

Sarıyer Doğa Koleji fizik öğretmeni Burak Akkoyunlu’nun rehberliğinde öğrencileri Semih Kudun ve Dilara Bulut ile birlikte hazırlanan güneş panellerinin sensör olarak kullanılmasını ve gölge sürekliliğini sağlayan proje, SKY Türk TV’de yayınlanan ve ilgiyle takip edilen yarışmada desteğe layık görüldü.

Daha önce TÜBİTAK tarafından düzenlenen “2012 Yılı Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması”nda da yüzlerce finalist proje arasında yer alan ve ödüle layık görülen proje teknoloji alanında geleceğe bir ışık tutabilecek bir çalışma olarak oldukça dikkat çekti.

Projeyle ilgili Bayburt Postası'na açıklamada bulunan Burak Akkoyunlu, "Plaj şemsiyesi güneşi takip ediyor, mantık bu. Yani güneş doğuyor havada bir yay çizerek devam ediyor, şemsiyede güneşle beraber doğudan başlayarak batana kadar takip ediyor. Güneş hiçbir zaman o şemsiyenin altına vurmuyor. Şemsiye hem doğu batı doğrultusunda dönebilen hem de kendi ekseni etrafında dönebilen bir sistemle yapıldı" dedi.

Projeyle ilgili şimdiden bir çok teklif aldığını, kendisinin önceliğinin ise yarışmada en üst noktaya gelmek olduğunu belirten Akkoyunlu, şunları söyledi:

"Şuan için projeyi satın almak isteyen veya genişletmek isteyen var ama önceliğimiz yarışma. Yarışma devam ediyor ve bir üst kısmı daha var. Yarı finale kaldık şuan, finale kadar 2 milyon lira değerinde çeşitli KOSGEB destekleri var. Daha çok kişinin bilmesi için finale kadar çıkmak istiyoruz. Böyelikle benimde alternatiflerim artacak diye düşünüyorum. Şuan için teklif geliyor, konuşuyoruz ama sadece konuşmakta kalıyor, önceliğimiz yarışma."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.