Şehitler için gıyabi cenaze namazı

Anadolu Gençlik Derneği Bayburt Şubesi tarafından organize edilen programda, Gazze başta olmak üzere zulüm altında şehit olan tüm Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Şehitler için gıyabi cenaze namazı
Bayburt Postası - Bayburt’ta teravih namazı sonrası Gazzeli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Anadolu Gençlik Derneği Bayburt Şubesi tarafından organize edilen programda, Gazze başta olmak üzere zulüm altında şehit olan tüm Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazı öncesi bir konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Bayburt Şubesi Başkanı Halil İbrahim Coşkun, İslam Dünyası’nın kan revan halinde olduğunu hatırlatarak, “Arakan’da, Doğu Türkistan’da Müslümanlar sorgusuz sualsiz kurşuna diziliyor. Çeçenistan, Irak, Suriye, Mısır başta olmak üzere bütün İslam Dünyası yine kan gölüne dönmüş durumda. Bunlar arasında tam 100 yıldır zulme maruz kalan İslam ümmetinin yetim çocuğu Gazze içinde bulunduğumuz günlerde inanılmaz bir zulümle karşı karşıyadır. Hepinizin bildiği gibi Orta Doğu’nun terör devleti İsrail 1 hafta önce başlatmış olduğu operasyonla beraber bugün itibariyle 300 insanımızı şehit etti. Bizler birer vatandaş olarak, Anadolu Gençlik Derneği olarak bu durum karşısında elbette ki sessiz kalamazdık. Tepkimizi böyle ortaya koyuyoruz” dedi.

Coşkun, İslam Dünyası’ndaki tüm devletlerin zulme sessiz kalmamalarını belirttiği ve Malatya’da kurulan Füze Kalkanı projesini eleştirdiği konuşmasını şöyle tamamladı:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmak üzere tüm İslam Dünyası’nda devlet yöneticilerinden beklediğimiz bizim yaptığımız gibi bu işi özetleyerek geçiştirmesinler. Bugün itibariyle anlaşılmış oldu ki Malatya’da kurulmuş olan füze kalkanı İsrail’in işine yarıyor. Kendini korumak üzere İsrail tarafından gelen saldırılara karşılık vermek isteyen Müslümanların fırlatmış olduğu füzeler bu füze kalkanı aracılığıyla İsrail’e haber veriliyor, onlar da füzeleri havada parçalıyor. Muhterem kardeşlerim bizler Müslüman kardeş sorumluluğu ile hareket ederek bu 2 milyar Müslüman ümmetin gözü önünde şehit edilen kardeşlerimizin yarın mahşer gününde bizim yakamıza yapışacaklarını biliyoruz.  Bu sorumluluğa bir nebze duyarlılık gösterebilmek için burada şehit olmuş kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılarak dua edeceğiz.”

Dua esnasında bir vatandaş fenalaştı

Programda, İmam Hatip Hacı Dursun Kelleci tarafından gıyabi cenaze kıldırılmasının ardından dualar edildi. Öte yandan dua esnasında fenalaşarak yere düşen Gökhan Akbaş isimli vatandaş 112 Acil Servis ekiplerince ilk müdahalenin yapılmasının ardından Bayburt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan kontroller sonrasında fenalaşan Gökhan Akbaş'ın tansiyonunun düştüğü ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yazıcı 10 yıl önce

Keşke İslam adına Irakta katliam yapan konsolosuk görevlilerimizi esir alan işidin; çölde aç ve susuz bıraktığı Türkmenler de akla gelmiş olsaydı