Şehit Erdal Eraslan, şehadetinin 29. senesinde anıldı

1992 yılında Hakkari'de bölücü terör terör örgütü ile çıkan çatışma sonucu şehit düşen Jandarma Er Erdal Eraslan kabri başında anıldı.

Şehit Erdal Eraslan, şehadetinin 29. senesinde anıldı

Bayburt Postası - Şehit Jandarma Er Erdal Eraslan şehadetinin 29. yılında  Aydıntepe İlçesine bağlı Yapracık köyünde bulunan kabri başında dualarla anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anma töreninde şehit Eraslan'ın künyesi okundu. Yapılan duaların ardından şehit Eraslan'ın kabrine güller bırakıldı.

Anma programına Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Selami Köksal, Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Müdürü Hazar Altuntaş, Jandarma personeli, emniyet mensupları, şehidin yakınları ve ŞAGDER üyeleri katıldı. 

Şehit Jandarma Er Erdal Eraslan

1971 yılında Bayburt'ta doğdu. Baba adı Muhsin, anne adı Hünkar'dır. Bayburt ili Aydıntepe ilçesi Yapracık köyü nüfusuna kayıtlı olup, ilköğrenimini Bayburt Aydıntepe Yapracık Köyü İlköğretim Okulunda tamamladıktan sonra Bayburt Yatılı Bölge Okulunu bitirdi. Erdal Eraslan vatani görevini 1971/2 tertip olarak Hakkari İli Çukurca İlçesi 8. J. Kom.Tb 2. Bl. Komutanlığında yaparken 12 Ağustos 1992 günü Hakantepe Mevkii'nde bölücü terör örgütüyle çıkan silahlı çatışma sonucu şehit oldu. Şehidin naaşı düzenlenen bir törenle Bayburt ili Aydıntepe ilçesi Yapracık Köyü aile mezarlığına defnedildi.

Anahtar Kelimeler:
Erdal Eraslan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.