Bayburt'ta Ramazana özel aranan pastırmaya yüzde 100 zam!

Bayburt'ta iftar menüsünün bir parçası olan pastırmaya bu sene yüzde 100 zam geldi.

Bayburt'ta Ramazana özel aranan pastırmaya yüzde 100 zam!

Bayburt Postası - Bayburt'ta sadece Ramazan ayında tüketilen pastırmanın kilosu yüzde 100 artış gösterdi. Pastırmanın kilosu bazı yerlerde 1.000 TL'den satılırken, bazı yerlerde ise 1.200 TL'den satılacak. 

40 yıldır pastırma satan 57 yaşındaki Kenan Canaslan, Cumhuriyet Caddesindeki bir aylığına kiraladığı işyerinde 30 gün boyunca pastırma satacağını belirtti. Bayburt'ta Ramazan ayına özel tüketilen pastırmanın 100 gramını 120 TL'den satacağını söyleyen Kenan Canarslan, Kayseri pastırmasının kilosunun 1.200 liradan aşağı satılamayacağını belirtti. Pastırmaya gelen yüzde 100'lük zam oranının satışları düşüreceğini söyleyen Canaslan, "Her gün alan kişi artık iki günde bir almaya başlayacak. Bu zamların önü alınmaz. Doğru düzgün bir ekonomi yönetimimiz yok. Milletin hali iyi değil" diye konuştu. 

Murat Kurt isimli şarküterici de Kayseri Pastırmasının kilosunun 1.200 TL'den satacaklarını söyleyerek, "Bizim pastırmamızın özel müşterisi var, yağlı dediğimiz pastırma. Onun için kalitelisini getirip satıyoruz" dedi. 

Piyasada Sivas Pastırması da bulunduğunu ve bu pastırmanın 100 gramının 100 TL'den satılacağına dair bilgi edindiğini söyleyen Kurt, "Müşterimizin damak zevkine kalmış, hangisi hoşuna giderse, hangisi bütçesine uygunsa onu sofrasına götürecektir" diye konuştu.   

Öte yandan Bayburt'ta 1950'li yıllardan itibaren iftar sofralarının bir parçası haline gelen pastırma, dar gelirli ailelerin sofrasına hiç konuk olmadığı gibi bu fiyatıyla orta gelirli ailelerin de sofrasından uzaklaşacak gibi duruyor. 

Anahtar Kelimeler:
Pastırma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 2 ay önce

Orta gelirli aile mi kaldı? Ya ezilen çoğunluktaki fakirsin ya da ezen azınlıktaki zengin. Altta kalanın canı çıksın.

Avatar
Ozan 2 ay önce

Ülkede ekonomiden sorumlu yöneticilerin tek buluşu "zam". Başka buluş yok. Dünyada bu zam buluşunu bu Türkler buldu diye kıskanıyor.

Avatar
Mert 2 ay önce

Ama hala bu bu ekonomiyi yönetenler % 50 yakın oy alıyorlar. Hiç kusura bakmayın bizim millet bunu hakediyor

Avatar
Vatan das 2 ay önce

ALLAH merhamet versin hakkından fazla.kazanana zehir zikkim olsun muslumanim diye geciniyorsunuz 600 e al 1200 sat ne güzel dünya

Avatar
Metin Demir 2 ay önce

Yemeyin kardeşim.Pastirma nedir Allah aşkına.Her ramazan gündeme geliyor bu pastırma. Sanki Ramazanların milli yemeği gibi.Ben yemiyorum.50 yaşındayım. Ağzıma sürmedim.Sizde yemeyin ölmezsiniz.

Avatar
Alim Orhan 2 ay önce

650 - 700 liraya kilosunu alıp 1200 liraya satan müslümanlarada hayırlı Ramazanlar

Avatar
Murat Çelik 2 ay önce

Psatırmada yemeyin kardeşim.