Türkiye'de 10 bin kayıp, bulunmayı bekliyor

Pamir’in kaybolması sonrası yapılan arama kurtarma çalışmaları ve medyada büyük yankı bulması, başka kayıp Pamirlerin yeniden gündeme gelmesini de sağladı...

Türkiye'de 10 bin kayıp, bulunmayı bekliyor

İstanbul, Sarıyer Zekeriyaköy'de anne ve babası uyurken sabah saatlerinde evden çıkan 3,5 yaşındaki Pamir isimli çocuğun kaybolması ve bugün akşam saatlerinde yan villanın havuzunda hayatını kaybetmiş bir şekilde bulunması tüm Türkiye’yi yasa boğdu.

Pamir’in kaybolması sonrası yapılan arama kurtarma çalışmaları ve medyada büyük yankı bulması, başka kayıp Pamirlerin yeniden gündeme gelmesini de sağladı.

Kayıp Aileler Derneği Genel Başkanı Mustafa Çetin, tüm kayıpların değerli olduğunu belirterek, kaybolan çocuklar için yeni bir başlangıç yapılması gerektiğini kaydetti.

Şu anda Türkiye'de 10 bin kişinin kayıp olduğunu dile getiren Çetin, bunlardan 3 bininin çocuk olduğunu kaydetti. 81 ilde 400 kişilik ekiple kayıpları aradıklarını belirten Mustafa Çetin ''Kayıplarla ilgili projeler yaptık ve tek tek hayata geçiriyoruz. Ülkemizde yüzlerce kayıp Pamir var. Herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. ''dedi.

Ailelere tavsiyelerde bulunan Çetin, çocukların tek başına bırakılmaması ve tanımadıkları kişilerle irtibat kurulmasının engellenmesi gerektiğini ifade etti. Çocukların, okul, market ve benzeri yerlere çocukların yalnız gönderilmemesi gerektiğine değinen Mustafa Çetin, ailelerin çocuklarıyla ilişkilerine dikkat etmesi tavsiyesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.