Bayburt'ta feci kaza!

Bayburt-Gümüşhane karayolunda önce İran plakalı bir otomobilin, daha sonra ise bir minibüsün menfez inşaatı için açılan çukura düşmesi sonucu 8 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Bayburt'ta feci kaza!
Bayburt Postası - Bayburt'ta otomobil ve minibüsün menfez inşaatı için açılan çukura düşmesi sonucu 8 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, İran plakalı bir otomobil, Bayburt-Gümüşhane karayolunun Aydıntepe yol ayrımı mevkisinde menfez inşaatı için açılan yaklaşık 5 metre derinliğindeki çukura düştü.

Bundan kısa süre sonra Bayburt-Trabzon hattında şehirler arası taşımacılık yapan firmaya ait bir minibüsün de aynı çukura düşmesiyle ikinci kaza meydana geldi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye, emniyet ve sağlık ekipleri, araçlarda bulunan kişileri kurtarmak için çalışma başlattı.

Kazada 8 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 4 kişinin tedavileri ise Bayburt Devlet Hastanesinde sürüyor.

Kazada hem Türk hem de İran uyruklu vatandaşlar hayatını kaybetti

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, menfez çalışması dolayısıyla bir süredir ulaşımın tek şeritten sağlandığı bölgede incelemelerde bulundu.

Vali Pehlivan, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Bayburt-Gümüşhane karayolunda, Gümüşhane istikametinden Bayburt'a seyreden bir turizm firmasına ait minibüs ile İran uyruklu ailenin içinde bulunduğu otomobilin menfeze yuvarlanması sonucu elim kazanın meydana geldiğini söyledi.

Kazada ölenler ve yaralananlar olduğunu belirten Pehlivan, "Ekiplerimiz çalışıyor, savcımız olay yerinde. Emniyet, jandarma, itfaiye, AFAD, UMKE ekiplerimiz burada gerekli müdahaleleri yapıyor." dedi.

Pehlivan, kazada hayatını kaybeden hem Türk hem de İran uyruklu vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Olayın detaylı bir şekilde araştırıldığını dile getiren Pehlivan, "Kazanın nereden kaynaklandığı, yol çalışması ile ilgili durum, trafik yani olay her boyutuyla dikkatlice incelenecek. Olaya ilişkin tahkikat adli merciler nezdinde de devam edecek." diye konuştu.

Kazada Bayburtlu Recep Kuyruk (21), Muhammet Samet Çakmak (31) ve Esma Adıgüzel (31) ile İran asıllı Alıreza Baghızadeh, Elaheh Shakerı Nasab (36), Adrina Baghızadeh (2), Kazım Furmehdi (38), Feride Molavi (36) hayatını kaybetti.


Anahtar Kelimeler:
BayburtFeci Kaza
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rahman 6 yıl önce

Bugun bu kazanın sorumluları bayburt Gümüşhane milletvekilleri bakanları ve bürokrasi de bulunan kişilerdir 10 yıldır Erzurum Trabzon karayolu tamamlanmadı toplam 300 km yol ona buna peşkeş çektiler ihaleler haksız kazançlar kaç insanın hayatına mâl oldu yeter artık bayburt ve Gümüşhane de yaşayan insanlar insan değilmi küçük şehirler diye hep arka plana atılıyoruz 2 tane cadde yenilemekten baska bişey yapmıyolar. Yeterrrrrr

Misafir Avatar
ALİ 6 yıl önce @Rahman

% 80 OYUN KARŞILIĞI İŞTE BU. ÖLEN KARDEŞLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET, YAKINLARINA SABIR DİLİYORUM. BU MEMLEKETTE BİR ŞEYLER TERS GİDİYOR. İNSAN HAYATININ HİÇ DEĞERİ YOK. İHMAL VE TEDBİRSİZLİK. HİÇ ANA YOLA BANTLA ENGEL YAPILIR MI. BUNLARIN HİÇ Mİ AKLI YOK. HADİ GÜNDÜZ İLERİYİ GÖRDÜ, GECE NE KADAR GÖRÜNÜR. KESİN BETON VE ÇELİK BARİYER KONULMALIYDI. ŞİMDİ SORUMLULAR BAKALIM NASIL HESAP VERECEK. YOKSA YANDAŞ DİYE GEÇİŞTİRİLECEKMİ.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bayburt69 6 yıl önce

Adi yüz karası Bayburt inşaatın bir türlü bitiremediği 150-200 metrelik Aydıntepe yol mevkii.. Yıllardır tehlike olan bu yol beceremedikleri kop tüneli gibi insanlarımıza dert olmuş. Şimdi yöneticiler kına yaksınlar..

Avatar
Serdengeçti 6 yıl önce

Kim açmış bu çukuru? 3 tane araç düşmüş aynı çukura. Sebep olanlar hakkında işlem yapılacak mı? Yoksa onların parası çok, ateş düştüğü yeri mi yakacak...

Misafir Avatar
teyyo 6 yıl önce @Serdengeçti

uyarı levhası mutlaka vardır ama nederece görünyordu yada görünmüyordu onun soruşturulması lazım tabi

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Safak Güngör 6 yıl önce @Serdengeçti

Kadere yükleriz...

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bakan 6 yıl önce

Ölen kardeşlerimize Allahtan Rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum.
Yazıklar olsun sorumlularına! Geçen yılda o menfezden 3-5 km. Bayburt tarafına açtılar hiçbir koruma önlem almadılar basit duba ve bandlarla millete ecel teri döktürdüler bir haftalık menfez çalışmasını 4-5 ayda bitirdiler. Aylarca açık kaldı o ölüm çukuru şimdi yine aynı hata. Yazıklar olsun! sorumluların yüreğine otursun. Aydıntepe Bayburt güzergahında aynı şekilde yoldaki refüjlerde tehlike saçıyor. Refüj aniden yol ortasında önüne çıkıyor. Hiç bir standart hiç bir mühendislik çalışması yok. Bu millet ne çekdiyse ehliyetsiz selahiyetsiz ellerden çekti. Sorumlular her kimse versin hezabını.

Avatar
adem 6 yıl önce

Allah u Teala kaza da vefat edenlere rahmet eylesin. Yaralılarımıza acil şifa versin. Ailelerimize sabır...الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ.
(İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN)“Şüphesiz Biz Allah’tan Geldik ve Şüphesiz Dönüşümüz O’nadır.” Müminler, başlarına bir musibet geldiğinde bu ayeti söylerler.

Avatar
Gada 6 yıl önce

Yıllarca para tırtıklamak için yol inşaatlarını uzattılar da uzattılar yazık günah o çukuru açan da açtıran da hesap versin

Avatar
Add 6 yıl önce

Hayır yeni yapılan yola sonradan menfez yapmak ancak sizin aklınıza gelir zaten.önceden aklınız nerdeydi gafiller böyle bi salaklık olabilir mi bu kadar ucuz mu insan hayatı.

Avatar
ali alp 6 yıl önce

geçen yıl ki menfez çalışmasında da kaza yapan bir köylümüz vefat etmişti bu yılda. rabbim rahmet eylesin, yetkililere de vicdan ve insaniyet versin günah değil mi bu insanlara. yazık valla.