Sarıkamış şehitleri anısına

Sarıkamış Harekatı'nda donarak şehit olan 90 bin askerin anısına Bayburt’ta yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılan vatandaşlar ve öğrenciler ellerinde Türk bayrakları ve günün önemini anlatan çeşitli pankartlar taşıdı. Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüş Gençlik Merkezi önünde başlayıp, hükümet konağında son buldu. Yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşün son durağı olan hükümet konağında Kuran’ı Kerim okunarak dualar edildi...

Sarıkamış şehitleri anısına
Bayburt Postası - Sarıkamış Harekatı'nda donarak şehit olan 90 bin askerin anısına Bayburt’ta yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılan vatandaşlar ve öğrenciler ellerinde Türk bayrakları ve günün önemini anlatan çeşitli pankartlar taşıdı.

Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüş Gençlik Merkezi önünde başlayıp, hükümet konağında son buldu. Yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşün son durağı olan hükümet konağında Kuran’ı Kerim okunarak dualar edildi.

Hükümet konağındaki yapılan anma programında günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Bayburt Gençlik Merkezi üyesi Mustafa Kobul yaptı.

Kobul, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sarıkamış, kardelen şehitlerinin yurdudur”

“Bizim tarihimizde zaferler kadar acılar da oldukça büyük yer tutar. Yemen kızgın çöllerde, Çanakkale derin sularda, Sarıkamış dondurucu soğukta ilahi kelimetullah davası için yitip giden Anadolu çocuklarının hikayesini barındırır. Bıyığı henüz yeni terlemiş gencecik delikanlılar Sarıkamış'ta fedakârlığın destanını yazmışlardır. Bu harekat milletimizin hafızasına kazınmış acı bir hatıradır. Sarıkamış şehitleri, yazlık giysiler ve çarıklarla eksi 45 derece bir soğukta kahramanlık destanı yazmışlardır. Mehmetçiğimiz Sarıkamış’ta bütün imkânsızlıklara rağmen müthiş bir civanmertlik yapmış, cihattan kaçmamış, düşmana arkasını dönmemiş ve vatanını canı pahasına korumayı bilmiştir. Allahu Ekber ve Soğanlı dağları bu milletin din, namus ve vatan uğruna nasıl bir bedel ödediğine şahit olmuştur. Acımız derindir. Hüzünlüyüz. Kalbimizde bir burukluk vardır. Zira biz Şarıkamış’ta binlerce şehidimizi gömdük. Aslında gömemedik. Toprak donmuştu ve şehitlerimiz sadece karların içinde kalmıştı. Dört ay sonra gelen baharla birlikte karlar eriyince o zaman şehitlerimiz ortaya çıktı. Tıpkı kardelen çiçekleri gibi. O yüzden Sarıkamış, kardelen şehitlerinin yurdudur. Ey söyleyeceklerini tutup yüreklerini hece hece konuşturanlar! Başları dik, elleri tetikte karda gömülü yatanlar! Kendilerini ısıtacak elbisesinin adı ölüm olanlar. Ruhunuz şad mekanınız cennet olsun.”

Konuşmanın ardından Yakutiye Camii İmam Hatibi Mehmet Battal tarafından Kuran-ı Kerim okunarak, dualar yapıldı.

Jandarma Alay Komutanı İsmail Serhat Özbaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tahsin Demir, AK Parti Bayburt Belediye Başkan adayı Mete Memiş’in de katıldığı anma programı sonunda katılımcılara süt ve kek ikram edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.