Karaçayır’da büyük coşku

Demirözü Belediyesi ve Demirözü İlçe Belde ve Köy Dernekleri Birliği tarafından düzenlenen 7. Karaçayır Şenlikleri her yıl olduğu gibi yine yoğun ilgi gördü.

 Karaçayır’da büyük coşku
Bayburt Postası - Bayburt’ta  ‘şölen mevsimi’ Karaçayır Şenlikleri ile başladı. Demirözü Belediyesi ve Demirözü İlçe Belde ve Köy Dernekleri Birliği tarafından düzenlenen 7. Karaçayır Şenlikleri her yıl olduğu gibi yine yoğun ilgi gördü. Karaçayır Mesire Alanı’nda yapılan şenliğin açılış konuşmasını Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen yaptı.

Başkan Ersen yaptığı konuşmada Demirözü ilçesine şehir dışından gelen tüm misafirlere teşekkür ederek, kaynaşma adına yapılan bu tür şenliklerin önemli olduğunu ifade etti.



Karaçayır Şenlikleri’ne her geçen yıl ilginin biraz daha arttığını ifade eden Demirözü İlçe Belde ve Köy Dernekleri Birliği Başkanı Selami Hacıarifoğlu ise, “7. düzenlediğimiz Karaçayır Şenlikleri’nin amaçlarından bir tanesi birlik ve beraberliği sağlamaktır. Bunu da sağladığımıza inanıyorum. Etkinliğe emeği geçen Belediye Başkanımız Selami Ersen’e, yönetim kurulu üyelerime, köylerimizin dernek başkanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasının ardından köy dernek başkanları ve köy muhtarlarını kürsüye davet ederek hediyeler veren Hacıarifoğlu, Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen’e de emeklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Kobal'dan destek çağrısı


AK Parti İl Başkanı ve Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor As Başkanı Hakan Kobal ise, programda yaptığı konuşmada, profesyonel ligde mücadele edecek takımın yeni szeon hazırlıklarına başladığını söyleyerek, Bayburt Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk, Kulüp Başkanı Hikmet Şentürk ve Milletvekili Bünyamin Özbek başta olmak üzere başarıda emeği olan herkese teşekkür etti. Kobal, profesyonel ligde mücadele edecek olan Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor'a tüm Bayburtlular’ın kombine bilet alarak destek olmasını istedi.

Karaçayır şenliklerinin her yıl daha coşkulu bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini söyleyen Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise, “Bayburt’umuz ilçeleri ve köyleri ile bir bütün halinde gelecekte göç vermeyen bir şehir haline gelecek ve göç alacak bir Bayburt’u hep birlikte oluşturacağız. Gezdiğimiz şehirlere hayran olmak yerine gezildiğinde, görüldüğünde hayranlıkla anlatılan bir Bayburt’u birlikte inşa edelim. Bu anlamda kime ne görev düşüyorsa bu görevi Bayburtluluk şuuruyla yerine getirmelidir. Bu kıymetli şöleninizin neşeli, geleceğinizin bugünlerden daha aydınlık olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Program son konuşmayı Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu yaptı. Kaymakam Gökçekuyu, birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında şunları söyledi.

“Birlik ve beraberliğin en önemli etkinliklerinden biri olan şenlikler, festivaller artık geleneksel hale geldi. Bu oırganizasyonda emeği geçen başta dernek yetkilileri olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun her sene artarak devam etmesini temenni ediyorum.”

Bayram Aygün'ün sunumuyla Vizyon Türk TV’den canlı olarak yayınlanan şenlik programı sanatçıların sahne almasıyla devam etti. Yöresel sanatçıların yanı sıra Türk Halk Müziği sanatçıları Yağız ve Nigar Ekinci’nin renk kattığı şenlikte, protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte halay çekti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.