İstanbul Tuzla’da Kurtuluş coşkusu

Bayburt’a özgü yemeklerin tanıtıldığı geceye yöresel sanatçılar da şarkılarıyla renk kattı. Bayburt oyunları da misafirler tarafından ilgiyle izlendi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Bayburtlularla halay çekti...

İstanbul Tuzla’da Kurtuluş coşkusu

Tuzla Belediyesi ve Bayburt Dağçatı Köyü Derneği’nin ortaklaşa düzenlemiş oldukları Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler’de Bayburtlular bir araya geldi. Bayburt’un düşman işgalinden kurutuluşunun 96. yıldönümüne rastlayan geceye hemşerilerimiz yoğun ilgi gösterdi. 

Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Tuzla’dan Anadolu’ya Bayburtlular Gecesi’ne Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk ve Mehmet Çelikel, Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Ünsal Kıraç, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, Bayburt Dernek Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. 

Bayburt’a özgü yemeklerin tanıtıldığı geceye yöresel sanatçılar da şarkılarıyla renk kattı. Bayburt oyunları da misafirler tarafından ilgiyle izlendi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Bayburtlularla halay çekti. 


Ayaz, Başkan Yazıcı’ya teşekkür etti

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gecede yaptığı konuşmada metropol kentlerde hemşehri derneklerinin önemine değindi. Tuzla’da Hemşehri Dernekleri Platformu ile oluşturulan yapının birlik ve beraberliği sağladığını vurgulayan Başkan Yazıcı, “Örgütlü toplumun istekleri ve talepleri ile şekillenen bir yönetim anlayışında sizin katkılarınızı görüyoruz” dedi.

Bayburt Dağçatı Köyü Derneği Başkanı Levent Ayaz, Bayburtlular’ın birlik ve beraberliğinin bu kalabalıklar kadar büyük olduğunun altını çizdi. Ayaz, katkılarından dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş’a kendi resimleri olan birer tablo hediye etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.