Dede Korkut Türbesi'ni ziyaret, Masat Yaylası Şenliği

Bayburt Dede Korkut 26. Uluslar arası Kültür ve Sanat Şölenleri kapsamında Masat köyündeki Dede Korkut Türbesi ziyaret edildi. 

Dede Korkut Türbesi'ni ziyaret, Masat Yaylası Şenliği

Bayburt Postası - Vali Vekili Göksel Yüksel, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve şölene davetli gelen isimler tarafından Dede Korkut’un türbesine çelenk bırakıldı. Dede Korkut’u temsil eden kişi tarafından Dede Korkut alkışlarına yer verilen türbe ziyaretinde, dualar edildi.

Türbe ziyaretinin ardından heyet, İstanbul’daki Masat Köyü Derneği’nce tertip edilen şölene katıldı. 

Masat Köyü Derneği Başkanı Mücahit Köse ve Masat Köyü Muhtarı Ali Paşa’nın yapmış oldukları selamlama konuşmalarının ardından konuşan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, bir hafta boyunca devam edecek olan şölenlere herkesi davet etti. 

Milletvekili Fetani Battal ise konuşmasında, “Dede Korkut şuurunun ne olduğunu hissetmeye çalışacağız, kültürümüzün derinliklerinden atalarımızın emanet olarak taşıdığı her değeri başımıza tac edip, büyük bir yolculuğu yürüten bu aziz milletin çocukları olarak bu anlı ve şanlı yürüyüşü hep beraber sürdüreceğiz inşallah” dedi. 

Bayburt Halk Oyunları ekibi ve Arhavi Halk Oyunları ekibinin gösterilerinin ardından Bayburtlu Sanatçı Sezai Seçen sahne aldı.

Barlar oynanıp, halaylar çekilen şenliklerde sponsorlara plaketler takdim edildi, davetlilere yemek ikramında bulunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.