BEKDER Onur Ödülleri 5 Yaşında

5. BEKDER Onur Ödülleri sahiplerini buldu...

BEKDER Onur Ödülleri 5 Yaşında
Bayburt Postası - 5. BEKDER Onur Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl beşincisi düzenlenen program, yine renkli görüntülere sahne oldu. Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen özel organizasyonda, Bayburt’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı beş isim ödüle layık görüldü.

Bayburt folkloruna yapmış olduğu katkıdan dolayı Avukat Yaşar Aker, Bayburt’a bilimsel yönden bir çok katkı sunan Prof. Dr. Rıfat Yıldız, Türk boksunun önemli isimlerinden Seyfullah Dumlupınar, 21 Şubat Kurtuluş törenlerinde yapmış olduğu icatlarla bilinen Şevki Özdemir ve Bayburt’un ağaçlandırılmasına yapmış olduğu katkıdan dolayı işadamı Saut Müftüoğlu ödüle layık görüldü.

Ödül sahiplerinin büyük heyecan yaşadığı ve ödül sahipleri hakkında yapılan sunumların ise izleyenlere duygulu anlar yaşattığı tören, BEKDER Yönetim Kurulu Başkanı Mete Emir‘in yaptığı açılış konuşması ile başladı.

BEKDER Onur Ödüllerinin kurgusu, konsepti ve felsefesi açısından Türkiye’nin en sıra dışı ödül organizasyonlarından biri olduğunun altını çizen Emir, “Bu ödül kategorik bir ödül değildir. Ayrıca yılın en’lerini de seçmiyoruz. BEKDER Onur Ödülü hayata odaklanan ve tekrar edilmiş başarıyı, topluma rehberlik edebilecek kararlılığı, Bayburt’u ileriye taşıyabilecek farklılığı ödüllendirmektedir" dedi.

Eleştirinin toplumların gelişmesi için önemli olduğuna değinen Emir, “Ancak her şehirde olduğu gibi ilimizde de yaptığı çalışmalarla, şahsiyetiyle kararlılığıyla, azmiyle  teşekkür edilmesi gereken pek çok insan var. Biz bu yıl 5.sini gerçekleştirdiğimiz Onur Ödülleri programını bu gerekliliğin bir cevabı olarak düzenliyoruz. Bu gün burada ödül alacak olan Yaşar Aker, Seyfullah Dumlupınar, Prof. Dr. Rıfat Yıldız, Şevki Özdemir ve Suat Müftüoğlu gerek yaşam felsefeleri ile gerekse de memleketimize kattıklarıyla teşekkürü fazlasıyla hak ediyorlar. Sevinerek söylüyorum ki ilimizde bu ödülü fazlasıyla hak eden onlarca insan var. Bayburt namuslu insanların şehri. Burada evinizin, arabanızın ve kalbinizin kapısını açık bırakabilirsiniz. Şehrimizde halen, 'Bir miktar para bulunmuştur. Sahibinin ilan memurluğundan alması rica olunur” anonslarını sıklıkla duyabilirsiniz.'Medeni insanın pek çok tarifi olabilir. Ancak medeni insanın en doğru tanımlarından biri de; başkası için de bir şeyler yapabilen insan tanımlamasıdır. Hayatının sınırları sadece kendisi ve ailesiyle başlayıp biten, ötekinin tasalarını ve kaygılarını umursamayan insan medeni olarak kabul edilemez” diye konuştu.

BEKDER Onur Ödüllerinin vefadan ilham alan ve vefayla var olan bir felsefesi olduğunu ifade eden BEKDER Yönetim Kuru Başkanı Mete Emir, organizasyonda emeği olanlara da teşekkür ettiği konuşmasını şöyle tamamladı:

"Organizasyona sağladıkları büyük katkı için Dernek Başkan yardımcısı Önder Karaoğlu’na, yönetim kurulu üyesi Mutlu Adak’a, İhsan Çubukçu’ya, Zeynel Abidin Öztürk’e Adnan Okumuş’a, İbrahim Özdemir’e, Fatih Demir’e, Murat Genç, Hamit Çakmak’a, Ali Gencer’e, Bülent Erdaş’a, Bülent Şipal’e, Helim Polat’a, İsmail Altun’a, Metin Yıldız’a ayrıca Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkan’ı Yaşar Yıldız’a, Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut’a, TRT Trabzon Bölge Müdürü ve çalışanlarına,  BAYDER Başkanı Fatih Dündar’a, UNİ BEKDER üyelerine ve Bayburt Postası editörü Murat Okutmuş’a teşekkür ediyorum." 



Mete Emir’in konuşmasının ardından ödüle layık görülen isimlerin hayatlarını konu alan sunumlar yapıldı.

Sunumların yapıldığı anda duygulu anlar yaşanırken, ödül sahiplerinin de büyük heyecan yaşadığı gözlendi.

‘Bu memlekete çok hizmet etmek lazım, az değil’

Programda ilk ödül Bayburt Folkloruna yapmış olduğu katkılardan dolayı Avukat  Yaşar Aker’e verildi. Ödülünü Bayburt Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca’nın elinden alan Yaşar Aker, duygu dolu anlar yaşadığı konuşmasında, “Hayatım boyunca Bayburt’a insanlığa faydalı olmaya çalıştım. Bayburt folkloruna da katkımız olmuştur. Bu ödüle layık görülmekten de çok memnun oldum. Allah hepinize sağlıklı uzun ömürler versin. Şunu diyeyim, bu memlekete çok hizmet etmek lazım, az değil” ifadelerini kullandı.  

Gecede ikinci ödül Prof. Dr. Rıfat Yıldız’a verildi. Akademik kariyeri boyunca Bayburt için bilimsel toplantılara imza atan ve son yıllarda öncülüğünde kurulan BAYPROJE Derneği ile Bayburt hakkında bir çok bilimsel toplantı, kongre ve raporun hazırlanmasında emek sahibi olan Prof. Dr. Rıfat Yıldız’a ödülünü Belediye Başkanı Hacı Ali Polat takdim etti.

‘Gönüllü hizmetlerimden dolayı takdir edilmek onur verici’

Başkan Polat’ın “Rıfat hocama bu ödülü vermekten büyük onur ve şeref duydum” ifadeleriyle ödülünü alan Prof. Yıldız, “Gönüllü ve özel hizmetlerimden dolayı takdir edilmiş olmak ödül almış olmak bana göre çok onur verici bir şey. BEKDER yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

BAYPROJE Derneği’nin yönetim kurulu üyeleri olarak bilimsel toplantılar organize ettirdiklerini ve bunları kitaplaştırdıklarını söyleyen Yıldız, “Değerli hemşehrilerim çok önemsediğimiz ve kuruluşunu TÜBİTAK’ın da desteklediği Bilim Merkezi projesinin gerçekleşebilmesi için Bayburt’taki kamu kurum ve kuruluşlarının, STK’ların işbirliği içinde olmalarını çok arzu ediyoruz” dedi. 

“Herkes üzerine düşen görevi yaparsa Bayburt bir daha Bayburt olur’

Gecede bir diğer ödül Türk Boksunun önemli isimlerinde Türk Milli Takım antrenörü Seyfullah Dumlupınar’a verildi. Bayburt’taki sporcuları yetiştirerek Türk Boks Milli Takımı’na kazandıran, dünya çapında madalya sahibi sporcular yetiştiren Seyfullah Dumlupınar ise ödülünü Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’un elinden aldı. 

Dumlupınar, konuşmasında şunları söyledi:

"Şuana kadar çok ödül töreninde bulundum. Beni bu akşam aldığım ödül kadar heyecanlandıran bir ödül olmadı. Sakatlığım nedeniyle sporculuk hayatıma erken veda ettim ama antrenör olarak devam ediyorum. Bayburt Türkiye’nin en küçük ilidir ama boksta bir marka. Bayburtlu olmak ayrıcalıktır. Ölümde, düğünde, bayramda hep beraberiz. Türkiye’de böyle bir yer yok. Özellikle siyasiler Bayburt’ta herkes üzerine düşen görevi yaparsa Bayburt bir daha Bayburt olur. Önemli olan insana yatırım. Eğer biz insanı düzeltirsek Bayburt çok çok daha güzelleşir."

Ödüle layık görülen dördüncü isim işadamı Suat Müftüoğlu oldu. İstanbul’daki derneklerde çeşitli görevler üstlenen ve Aslan Dağı Vilayet Ormanı’nın ağaçlandırmasında önemli katkılar sunan Suat Müftüoğlu ödülünü İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay İsmail Ferhat Özbaş’ın elinden aldı.

‘15 dönüm bugün 70 kilometrekare oldu’

Müftüoğlu, “İnsan hayatı üç sayfa ama bu üç sayfada çok şey yapmamız lazım. Unutulmayacak şeyler yapmamız lazım. Bir Şubat gecesi İstanbul’da görüşmüştük. Bende dernek başkanıydım. Ağaç benim tutkum. O gün orada dedim ki, sayın valim ben bu ağaçlandırma işine başlayacağım’ dedim. Ve 1993 senesinde 15 dönümde başladık. Biz bunu genişlettik. Aslan Dağı’na sıçradık, o 15 dönüm bugün 70 kilometrekare oldu. İşte bizim yapacağımız şey sevmek ve sevgimizi dışarıya vermek. Biz Allah rızası için iş yapalım, bilen bilir. Bugün saklı cennete gittik bana yine iş düştü. Fevkalade bir alan oraya da başlayacağız. Sayın Valim sizden ricam oranın çevre düzenlemesini yapın, gerisini biz yapacağız” diye konuştu.

Onur ödüllerinin sonuncusu Şevki Özdemir’e geldi. Özellikle Bayburt tarihinde 21 Şubat günlerinin en özel işlerine imza atan Şevki Özdemir’e ödülünü İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya verdi.

‘Yaptıklarımın hepsini gösteremezsiniz ki’


Özdemir, “Allah vergisi çocukluktan beri bir şeyler icat ediyorum. Hayatımı anlatan sunumda da gördünüz. Çok şey yaptım, yaptıklarımın hepsini gösteremezsin ki’ ifadeleriyle gülüşmelere neden olan konuşmasında,  “Ortaokuldaydım Bayburt’taki ilk sinemanın kuruluşunu ben yaptım. Bayburt için bir şeyler yapmaya çalıştık her zaman. Hepinizi seviyorum. Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim."  

Gecenin vazgeçilmezi: TRT korosu

Gece, kokteylin ardından TRT Trabzon Radyosu Gençlik Korosu'nun vermiş olduğu konserle devam etti. BEKDER tarafından düzenlenen 5. BEKDER Onur Ödülleri programında bir kez daha sahne alan TRT Trabzon Radyosu Gençlik Korosu, yine büyük bir ilgi gördü. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği eserleri seslendiren koro izleyicilerden yoğun alkış aldı. Korunun finalde seslendirdiği ‘Şenol Bayburt türküsüne ise protokol üyeleri de eşlik etti. Koro ile aynı sahnede türkü seslendiren protokol üyeleri geceye barla nokta koydu. Koro şefine Belediye Başkanı Hacı Ali Polat tarafından plaket takdim edilirken, BEKDER Başkanı Mete Emir tarafından da çiçek takdim edildi. 







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
A.Suat Yıldız 10 yıl önce

BEKDER'i tebrik ederiz, Bayburt'un geleceği adına neler yapılabilir noktasında da proje üretmenizi bekler, en derin sevgilerimizle. A.Suat Yıldız Hollanda

Avatar
Salih CENGİZ 10 yıl önce

BEKDER i bir kez daha yürekten kutluyor, bu ödüle layık görülen ve fazlasıyla hakeden değerli şahsiyetler önünde saygıyla eğiliyorum.. Selam ve saygı ile