Doğaltaş Projesi için çalışmalar başladı

Avrupa Birliği tarafından finansa edilen ‘Doğaltaş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Dayalı Üretim Modeli Projesi’nin yapılacağı alanda Özel İdare tarafından temel kazısı çalışması başlatıldı.

 Doğaltaş Projesi için çalışmalar başladı
Bayburt Postası - Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Doğaltaş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Dayalı Üretim Modeli Projesi’nin yapılacağı alanda Özel İdare tarafından temel kazısı çalışması başlatıldı. 

Organize Sanayi Bölgesi'nde başlatılan çalışmayı yerinde inceleyen Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, projenin tamamlanmasıyla birlikte Bayburt’ta 150 kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

Özbek, fabrikanın faaliyete geçmesiyle birlikte Bayburt Taşı’nın dünya pazarına açılacağını belirterek, “20 bin metrekare alan kurulu bir fabrika alanı oluşturacağız. Bunun 8 bin metrekaresi kapalı alan olacak. Taş denilince Bayburt ilk akla gelen yerlerden biri. Bu fabrika bittiğinde hem Bayburt’ta hem bölgede taş daha işlenebilir halde Türkiye ve dünya pazarına açılacaktır. Fabrikada üretilen değişik alanlarda kullanımını sağlayacağız. Mesela Bayburt Üniversitesi’nin yeni kampüsü yapılıyor. Buranın mimarisinde Bayburt Taşı ön plana çıkacak. Bayburt’taki taş ocağı işletmecilerine de büyük fayda sağlayacak” dedi. 

Özbek, 2014 KÖYDES destekleri kapsamında Bayburt merkeze 2.8 milyon, Aydıntepe 600 bin lira, Demirözü’ye ise 520 bin liralık ödenek geldiğini ve kısa zamanda köy yollarının bozuk olan bölümlerinin yapımına başlanacağını kaydetti.

İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak ise, Doğaltaş Üretim merkezinin Türkiye’de tüm kamu sektörü içerisinde en büyük 4 projeden bir olduğunu belirterek, İl Genel Meclisi Başkanlığı’nın son bulmasına sayılı günler kala böyle bir projenin hayata geçtiğini görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Proje inceleme gezisine; Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Elçi, İl Özel İdare Proje Sorumlusu Muharrem Pekmezci ile Euroestudıos –Tümaş Cons. Şirket yetkilisi Aydın Yoğurtçuoğlu katıldı.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Balkesen 10 yıl önce

Tren olmaz ise yakında fabrika kapanır, iyi günler. Ankara

Avatar
Ahmet 10 yıl önce

Türkiye'de sanayi şehirlerimizde tren var, Bayburtta yok sn vekil, ilk önce demiryolunu Bayburta getir, ki üretim artsın, ticarette yaptınız bunları bilmeniz
lazım, siyasi manevra yapmayınız. Bayburtu düşünme zamanı gelmedimi.