Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Demirözü'nde doğalgaz kamulaştırması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demirözü'ndeki doğalgaz projesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Demirözü'nde doğalgaz kamulaştırması

Bayburt Postası - Karar, 30.12.2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. 

6322 sayılı kararda, "Bayburt'un Demirözü ilçesine doğalgaz ulaştırılabilmesi için ihtiyaç duyulan RMS-A şehir giriş istasyonunun yapımı amacıyla Esentepe Mahallesi sınırları içindeki bir taşınmazın tapuda Hazine adına tescil edilmek suretiyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı" ifadeleri yer aldı. 

Alınan kararla ilgili bilgi veren Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer, Bayburt başta olmak üzere çevre illerin doğalgaz ana hatlarının Demirözü içinden geçtiğini, bu hattan ilçeye doğalgaz alabilmek için EPDK'nın hattın geçtiği alandan kamulaştırma yapmasının gerektiğini ve konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaştırılmasının ardından acele kamulaştırma kapsamına alındığını ifade etti. 

Gürer, bu yıl itibariyle Demirözü'nün doğalgaz kullanabileceğini hatırlatarak, vatandaşların doğalgaz firmasına aboneliklerinin sürdüğünü kaydetti.  

Şuana kadar 240 vatandaşın doğalgaz aboneliğine başvurduğunu söyleyen Gürer, kayıtların devam ettiğini ve bu sayının 1 ay içerisinde 500'ü bulabileceğini ifade etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.