Sigortalı çiftçi, ailesine 80 bin TL tazminat kazandırdı

Bayburt  Tarım  Kredi  Kooperatifi  üyesi  Tahsin Yağmur'un sağlığında yaptırdığı ferdi kaza sigortası sonucu vefatından sonra ailesine 80 bin TL tazminat verildi. Kooperatifin Trabzon Bölge Müdürü Veli Altunkaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tarım kooperatiflerine üye kişilere üretimden tüketime kadar yardımcı oldukları gibi ferdi kaza sigortalarını yaptıklarını vurguladı. Sağlığında isteğe bağlı ferdi kaza sigortası yaptıran Yağmur’un ailesine 80 bin TL tazminat, Tarım Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Müdürü Veli Altunkaş tarafından teslim edildi.

Sigortalı çiftçi, ailesine 80 bin TL tazminat kazandırdı

Sigortalı çiftçi, ailesine 80 bin TL tazminat kazandırdıBayburt  Tarım  Kredi  Kooperatifi  üyesi  Tahsin Yağmur'un sağlığında yaptırdığı ferdi kaza sigortası sonucu vefatından sonra ailesine 80 bin TL tazminat verildi. Kooperatifin Trabzon Bölge Müdürü Veli Altunkaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tarım kooperatiflerine üye kişilere üretimden tüketime kadar yardımcı oldukları gibi ferdi kaza sigortalarını yaptıklarını vurguladı. Sağlığında isteğe bağlı ferdi kaza sigortası yaptıran Yağmur’un ailesine 80 bin TL tazminat, Tarım Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Müdürü Veli Altunkaş tarafından teslim edildi.

Konu ile ilgili Bayburt Postası’na açıklamada bulunan Bölge Müdürü Veli Altunkaş, Sigorta ile amaçlarının kooperatife üye kişilerin kaza sonucu yaralanmaları veya ölmeleri durumunda geride kalan kişilerin geçimini daha rahat sağlamaları olduğunu dile getirerek, "Yıllık 12–100 TL arasında yatırılan sigorta üye olanlar için bir gider kaynağı değil. Aksine gelir kaynağı. Tahsin Yağmur'un yakınları, vefatından önce yaptırmış olduğu kaza sonucu 80 bin TL tazminat almaya hak kazandı." dedi.

“Ortaklarımızın sigortalardan yararlanmalarını istiyoruz”

Tarım Kredi Kooperatiflerinin, ortaklarının her türlü ihtiyaçlarını karşılaması yanında özellikle son yıllarda sigortacılık faaliyetlerine önem verdiğini söyleyen Altunkaş, kooperatiflerin ortakların borçlarını sigortaladığı gibi isteğe bağlı olarak ferdi kaza sigortası yapmaya başladığını ifade ederek, “Bu ferdi kaza sigortaları 12 TL’den 100 TL’ye kadar yaptırılabiliyor. Bir yıl içerisinde sakatlanma, yaralanma ve ölüm halinde ortaklara tazminat ödemesi yapılıyor. Bayburt’ta da ferdi kaza sigortası olan Tahsin Yağmur ortağımız trafik kazası  sonucu vefat etti. Onu varislerine 80 bin TL ödeme gerçekleştireceğiz” dedi.

Bu durumun yaygınlaşması ve ortakların yararlanmaları için her türlü yayın çalışmalarını sürdürdüklerine de değinen Altunkaş, “tüm ortaklarımızdan bu tür sigortalardan yararlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Bayburt Tarım Kredi Kefalet Kooperatifi hizmet binasında gerçekleşen törene Bölge Müdürü Veli Altunkaş, Bölge Müdürü Yardımcısı  Ergin Çubukçu, Bayburt Tarım Kredi Kefalet Müdürü Tevil Kaymaz ve Ziraat Mühendisi Yunus Emre Özlü katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.