Seçim heyecanı başladı: Yumak, yeniden aday

Bayburt  Ticaret  ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, adaylığını yeniden açıkladı.  BTSO’da seçim süreci tekrar başladı. Şubat ayında başlayıp Mart ayında tamamlanması gereken fakat yeni meslek gruplandırmalarında karışıklıktan dolayı Mayıs ayına ertelenen oda seçimleri için süreç başladı. 4 Mayıs Cumartesi günü yapılacak ve 7 grupta gerçekleşecek seçimlerde meslek guruplarındaki adaylarını da basına tanıtan Yumak, geçmişte yapılan icraatlar ve kazanması halinde hayata geçireceği projeleri açıkladı.

Seçim heyecanı başladı: Yumak, yeniden aday

Bayburt Postası - Bayburt  Ticaret  ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, adaylığını yeniden açıkladı.  BTSO’da seçim süreci tekrar başladı. Şubat ayında başlayıp Mart ayında tamamlanması gereken fakat yeni meslek gruplandırmalarında karışıklıktan dolayı Mayıs ayına ertelenen oda seçimleri için süreç başladı. 4 Mayıs Cumartesi günü yapılacak ve 7 grupta gerçekleşecek seçimlerde meslek guruplarındaki adaylarını da basına tanıtan Yumak, geçmişte yapılan icraatlar ve kazanması halinde hayata geçireceği projeleri açıkladı.

Adaylığı için kanunen yolun açılmasının ardından yeniden aday olduğunu ve başta BTSO üyeleri olmak üzere kamuoyunun desteğini alarak bu yola çıktığını belirten İbrahim Yumak, “Bu doğrultuda gelecek 4 yıl içerisinde devam etmekte olan projelerimizi sonlandırmak ve Allah nasip ederse yarım kalan işlerimiz olarak gördüğümüz hizmetleri de tamamlamak istiyoruz” dedi.  

Açıklamasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile iyi ilişkiler sonucunda Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu’na kazandırılan kapalı Spor salonunu hatırlatan Yumak, seçimleri kazanması halinde yeni hedefinin yine TOBB aracılığıyla Bayburt’a bir yüksekokul veya fakülte binası kazandırmak olduğunu söyledi.

Yeni dönemde öncelikli olarak doğal taş fabrikasını 1 yıl içerisinde faaliyete geçirmeyi planladıklarını söyleyen Yumak, hedefler arasında KUDAKA tarafından ön teklifi kabul edilen 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi’nde yaklaşık 2 milyon lira bütçeli bir ortak üretim tesisi ve teknoloji geliştirme merkezi ile atık su arıtma sistemini kurmak ve Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde KOSGEB İl Müdürlüğünü oluşturmak gibi hedefleri olduğunu belirtti.

Yumak, seçim sürecinde çirkin iftiraların da kamuoyuna yansıltıdığını belirttiği açıklamasında, “Kamuoyunda özellikle son zamanlarda çirkin iftiralar dolaşıyor. Bizim bu görev için aylık 3 bin 500 lira aldığımızı söyleyenlerin olduğunu duyuyoruz. Sizler önünde bir kez daha açıklayayım ki biz bu görevi bedelsiz yapıyoruz” diye konuştu.

Bayburt Konaklama tesislerinde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Yumak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:   

“Bilindiği üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Birliğe bağlı tüm odalarda olduğu gibi odamızın seçim süreci resmen başlamış bulunmaktadır. 5174 sayılı TOBB kanununda iki dönem üst üste başkanlık yapanların iki dönem ara vermeden yeniden başkanlığa aday olamayacakları yönünde bir hüküm mevcuttu. Bu yönde Anayasa Mahkemesi’ne açılan iptal davası Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edildi ve kanundaki ilgili madde anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Burada çok önemli bir noktanın altını çizmekte fayda görüyorum. Bu karar mevcut başkanların başkanlığa devam etmesi yönünde alınmış bir karar değil, iki dönem başkanlık yapanların yeniden seçime girebilmeleri ve demokratik yarışa katılabilmeleri önündeki engeli kaldırmış bir karardır. Nihayetinde demokratik süreçlerin işletilmesi ve bir seçim söz konusudur. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi kararının, oda ve borsa seçimlerinde rekabeti daha da arttıracağının bilinmesi gerekmektedir. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği bu iptal kararının ülkemize de odamıza da hayırlı olmasını diliyorum.

“Adaylığıma gösterilen bu teveccüh onur verici”

“Anayasa Mahkemesi az önce değindiğimiz kararı henüz bir karara bağlamamışken ve konu belirsizliğini koruyorken başkan adaylığımla ilgili düşüncelerim sorulduğunda mevcut durumda aday olamayacağımı ama muhtemel bir iptal kararı verilmesi durumunda yönetim kurulum ve meclisimizde yer alan çalışma arkadaşlarım ile üyelerimizin görüşleri doğrultusunda düşünüp ona göre hareket edeceğimi beyan ettim. Bugün iptal sürecinden sonra gelinen noktada gerek yönetim kurulum, gerek meclisimizde beraber görev yaptığımız birçok arkadaşım ve gerekse de üyelerimizle yaptığımız istişare görüşmelerinde tüm bu kesimlerin devam etmem yönündeki görüş ve talepleri doğrultusunda yeniden aday olmaya karar vermiş bulunuyorum. Toplumda geniş bir tabanda adaylığıma gösterilen bu teveccüh şahsımı ziyadesi ile onurlandırdı. Bu onuru birlikte görev yaptığımız yol arkadaşlarımla paylaşmaktan ayrıca mutluyum. Görev yaptığımız bu iki dönem içerisinde kendileri ile çalışmaktan büyük bir memnuniyet duyduğum yönetim kurulu ve meclis üyesi arkadaşlarıma bu vesile ile huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.

“Bayburt doğal taş sektörüne 10 milyon euro tutarında yatırım”

Yönetim kurulu olarak görev yaptığımız bu 8 yıl içerisinde devraldığımız bayrağı daha ileriye taşımak için çok sayıda çalışmaya imza attık. Bu çalışmalarımız en başta her faaliyetimizde bir arada olduğumuz siz sayın basın mensuplarının malumatıdır. Bayburt doğal taş sektörüne yönelik yaklaşık 10 milyon Euro tutarındaki bu yatırımla Bayburt’u bölgenin doğal taş üretim merkezi yapmak yönünde Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Bugün tüm bu çalışmaların sonucudur ki Bayburt doğal taş sektörü Bayburt’un ekonomik kalkınması adına bir büyük fırsata dönüşmüştür. Gelinen noktada 8 yıl önce tabiri caiz ise ‘’daşçılıktan’’ aldığımız bu sektörü son derece ileri teknolojik bir altyapı ile bölgenin en büyük Doğaltaş Üretim Merkezi’’ne dönüştürmemize sadece bir adım kaldı. Özel İdaremiz öncülüğünde yürüttüğümüz bu projemiz ihale süreçlerinin tamamlanması aşamasına gelmiştir. Organize Sanayi Bölgemizde kurulacağı alanda harfiyat çalışmaları devam eden bu yatırımın memlekete kazandırılması bizim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağıdır. Bu süreçte, odamızı çağın gereklerine uygun kalitede bilgi ve teknolojik altyapı ile donatarak yönetimde insan odaklı ve kolay erişilebilir hizmet anlayışımız paralelinde çok geniş yelpazede çalışmalar yürüttük.”

“Polis okuluna spor salonu kazandırdık”

“Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulumuzun mevcut kültür ve sanat salonunun eksikliklerinin tamamlanması ve bu güzide eğitim kuruluşumuzun spor salonuna olan ihtiyacı doğrultusunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde yaptığımız girişimler neticesinde yaklaşık 1 milyon 500 bin lira yatırım maliyeti olan kültür-sanat merkezi ve spor salonumuzu Bayburt’a kazandırdık. Bu tesisin Bayburt’a kazandırılması yönünde şahsi rica ve talebimi geri çevirmeyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ve birliğimiz yönetimine burada bir kez daha teşekkür ediyorum.”

“KOSGEB temsilciliğini kurmuş bulunuyoruz”

“K belgeleri için şoförlerimizin Erzurum’a gitme çilesini bitirdik. K Belgeleri odamızda veriliyor artık. 2007 yılında ilimizden sadece 9 işletmenin kayıtlı olduğu KOSGEB veri tabanına, odamızca da durumdan vazife çıkarılıp kayıt işlemlerinin tarafımızdan yapılmaya başlanmasından sonra bu rakam 5 yıl içerisinde yaklaşık 60 kat artırılarak 530'u bulmuştur. 4 yıldır sürdürdüğümüz ısrarlı tavırla odamız çatısı altında KOSGEB temsilciliğini kurmuş bulunuyoruz. Sadece 2012 yılında odamız tarafından 103 işletme KOSGEB veri tabanına kayıt ettirilmiştir ve işletmelere kayıt için gerekli belgelerin sağlanması, dosyalanması ve veri tabanına kaydolmaları gibi bütün iş ve işlemlerin tamamı odamız tarafından yapılmaktadır.”

“Eğitim, tanıtım ve sosyal etkinliklere kesintisiz destek sağladık”

“Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizin bireysel ve mesleki gelişimine katkı sunacak eğitim çalışmalarının yanı sıra ilimizde eğitim öğretim kalitesinin artırılması ve modern imkânların gençlerimizin istifadesine sunulması yönünde başta Bayburt Üniversitemize sağladığımız katkılar ve diğer öğretim kurumlarına sağlanan destekler olmak üzere çok sayıda etkinliğe imza attık. Eğitim kurumları ve sivil toplum örgütlerinin sanat kültür ve eğitim çalışmalarından, fuarlarda Bayburt’un en güzel şekilde tanıtılması faaliyetlerine kadar birçok kurum ve sivil toplum kuruluşuna sayısız destekler sağladık. “

“2 yılda 300’ün üzerinde işsizimizi mesleki eğitimden geçirerek istihdam ettik”

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliği ile başlatılan UMEM Beceri 10 projesi kapsamında Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Teknik Lise ve İŞKUR ile birlikte yereldeki işbirliği örgütleri olarak 2 yılda 300’ün üzerinde işsizimizi mesleki eğitimden geçirerek istihdam ettik. Yürüttüğümüz Avrupa Birliği Projeleri ile kadın istihdamının desteklenmesi hibe programında 35 genç işsiz kızımızı bu sektörde istihdam ettik. 3 Tekstil işletmemizi bu projelerden yararlanıcı olarak teknolojik altyapı ile donattık. İnsan kaynağımıza yaptığımız yatırımla projeler konusunda uzmanlaştık. 365 oda ve borsa içerisinde Avrupa Birliği Hibe Programları kapsamında bir hibe programına iki proje gönderip aynı fondan iki projesi kabul edilen ve iki projesi uygulanan sadece 3 Odadan biri olma başarısını gösterdik.“

“Rıfat Hisarcıklıoğlu’na yine birlikte koşturacağımızı söyledim”

“Nihai olarak, burada saydığımız, sayamadığımız çalışmalarla ilimizin gelişmesi ve kalkınması adına gecesini gündüzüne katan bir ekiple, odamızı ilimizin kalkınması adına gerçekleşen her çalışmanın ya yüklenicisi veya önemli bir aktörü haline getirdik. Bugün bir seçim süreci daha bizleri bekliyor. Burada her biri birbirinden değerli ve her biri kendi sektöründe saygın birer müteşebbis olan adaylarımızla karşınıza çıktık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu seçimle ilgili düşüncelerimizi ve hazırlıklarımızı öğrenmek üzere şahsımı aradığında kendisine seçimlerden sonra Allah izin verirse yine birlikte koşturacağımızı söyledim. Sayın Hisarcıklıoğlu’yla oda başkanlığımız sürecinde gelişen ve uluslararası görevlerle perçinlenen iyi ilişkilerin sağlayacağı avantajlar ve böyle güçlü bir işbirliğinin TOBB ve Sayın Hisarcıklıoğlu nezdinde bundan sonraki dönemde Bayburt adına daha farklı kazanımlar sağlayacağına inancım tamdır.”

Yumak seçilmesi halinde Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) özel idare tarafından yürütülmekte olan elektrik altyapı projesinin bir an önce tamamlanmasını, Bayburt’ta büyük bir ihtiyaç olan organize hayvancılık bölgesi kurulması yönünde oda olarak öncülük yapmak ve Ziraat Odası ile girişimleri başlatacaklarını ve üniversite ile ortak bir proje geliştirip operasyonel programlar kapsamında doğaltaş projesi benzeri ve farklı bir sektörde büyük ölçekli bir projeyi Bayburt’a kazandırmayı amaçladıklarını da söyledi.

KOSGEB temsilciliğinin alındığı oda bünyesinde KOSGEB İl Müdürlüğünü de kurmayı hedeflediklerini söyleyen Yumak sözlerini şöyle bitirdi:

“2009 yılında gerçekleştirdiğimiz bir önceki seçimde olduğu gibi bu seçimlerinde Odamızın köklü demokrasi kültürü ve geçmişine yakışır, serbest ve adil bir şekilde, tam bir demokratik olgunluk içerisinde gerçekleşeceğinden hiç şüphemiz yoktur.  Ve adaylarımızı sizlere takdim etmekten mutluluk duyuyorum. 1. grupta Halil Cangi ve Davut Kaldırımoğlu, 2. grupta Mehmet Kavi ve Bünyamin Beyazıt, 3. grupta  Hükmü Cebeoğlu, Ali Osman Doracan ve Osman Gülsüm, 4. grupta  İlhan Ergül ile Nazmi Mazlum, 5. grupta İbrahim Yumak, Hamdi Baydemir ve  Ahmet İşaşır, 6. grupta Süleyman Seyhan ve Tevhit Köroğlu, 7. grupta ise Mehmet Ölmez ve Ahmet Yücel Bayhan. Ben bu vesile ile seçimlerin tekrar odamıza, üyelerimize ve Bayburt’umuza hayırlı olmasını diliyor, diğer tüm başkan adaylarına başarılar diliyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
İbrahim YumakBTSO
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.