KUDAKA, proje teklif çağrısı sonuçlarını açıkladı

KUDAKA’nın 2014 yılı proje teklif çağrısı sonuçları açıklandı.

KUDAKA, proje teklif çağrısı sonuçlarını açıkladı
Bayburt Postası - Kuzeydoğu Anadolu Ajansı Kalkınma Ajansı (KUDAKA), proje teklif çağrısında başarılı olan projeler belirlendi. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında KUDAKA tarafından iki programla ilan edilen proje teklif çağrısında toplam 64 proje başarılı bulunarak hibe desteği kullanmaya hak kazandı.

En çok proje başvurusunun yapıldığı il tahmin edildiği gibi Erzurum olurken, en az payı alan il yine Bayburt oldu.  İktisadi kalkınma ve yerel kapasitenin artırılması kapsamındaki iki ayrı mali destek programı için Erzurum’dan 138, Erzincan’dan 96 ve Bayburt’tan 27 proje için başvuru yapıldı. Başvuruların ardından teknik ve mali değerlendirmeleri yapılan projelerden iktisadi kalkınma için 40, yerel kapasitenin arttırılması için 24 proje başarılı bulundu. Başarılı bulunan projelerin iller dağılımına göre ise Erzurum 33, Erzincan 21 ve Bayburt’tan 10 proje hibe desteği kullanmaya hak kazandı.

Ne kadar az başvuru, o kadar çok proje!

KUDAKA tarafından açıklanan 2014 yılı proje teklif çağrısı sonuçlarına göre, başarılı bulunan en çok proje, en fazla başvurunun yapıldığı Erzurum’dan çıkarken, başvuru sayısına oranla başarılı bulunan en çok proje ise en az başvurunun yapıldığı Bayburt’tan çıktı. Üç ilden yapılan toplam 261 proje başvurusunun yüzde 25’i KUDAKA tarafından mali destek kapsamına alındı. Başvurusu yapılan projelerin sayısına oranla illere göre dağılımına bakıldığında, Bayburt’tan yüzde 37’si, Erzurum’dan yüzde 24’ü ve Erzincan’dan yüzde 22’si başarılı bulundu.

Öte yandan hibe desteği alacak olan projeler hakkında her hangi bir açıklama yapılmadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.