KUDAKA'da devir teslim

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 81. Yönetim Kurulu Toplantısı, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu’nun başkanlığında Erzincan'da gerçekleştirildi.

KUDAKA'da devir teslim
Bayburt Postası - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 81. Yönetim Kurulu Toplantısı, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu’nun başkanlığında Erzincan'da gerçekleştirildi.

Erzincan Valiliği  Mahalli İdareler Birliğine ait Bakır Evi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Sarak ve yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Ajans Yönetim Kurulu Başkanlığı, yapılan devir teslim töreni ile 2017 yılı Kasım ayına kadar Erzincan Valisi Ali Arslantaş’a devredilirken, Vali Arslantaş, bugüne kadar yaptığı hizmetlerden ötürü Bayburt Vali İsmail Ustaoğlu’na teşekkür etti.

Toplantı açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu; “Bir yıldır Bayburt Valiliğinde bulunan Yönetim Kurulu Başkanlığını, bugünden itibaren Erzincan Valiliğimize ve Sayın Ali Arslantaş Valimize devrediyoruz. Kendilerine şimdiden başarılar diliyor ve 81. Yönetim Kurulu toplantımızı yönetmek üzere kendisine görevi teslim ediyorum.” diye konuştu.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise görev teslimi dolayısıyla Vali İsmail Ustaoğlu’na teşekkürlerini bildirerek ajans gündemi hakkında bilgi verdi. Konuşmasına ajansın önümüzdeki dönem yapacağı çalışmalar hakkındaki açıklamalarıyla devam eden Vali Arslantaş; “Bugünkü 81. Yönetim Kurulu toplantısında; Ajansın son bir ay süresince yaptığı faaliyetler, verilen destekler değerlendirilecek, bölge tanıtımına katkı sağlayacak 2017 EMITT Fuarı hazırlıkları ve gelecekte yapılması planlanan çalışmalar ele alınacaktır. Dilek ve temenniler sunularak bu ayki toplantımızı tamamlamış olacağız.” dedi.

KUDAKA Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Ali Çakal’ın, ajansın mevcut çalışmaları ve faaliyetlerine ilişkin olarak Yönetim Kurulu üyelerine yaptığı bilgilendirme sunumuyla devam eden toplantıda KUDAKA’nın 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği programı Eylül-Ekim döneminde Erzincan Kavakyolu Belediyesi tarafından Ajansa sunulan “Toprak Su İle Canlanıyor”, Erzurum Valiliği’nin “Kurumsal Kapasite Gelişimi ve Etkili İletişim”, Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Öğrenci Koçluğu Eğitimi” ve Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Kamuda İhale Süreçleri Eğitimi” projelerinin desteklenmesine karar verildi.

Toplantı sonrasında yönetim kurulu üyeleri KUDAKA tarafından 2015 yılı yerel kapasitesinin artırılması mali destek programı kapsamında desteklenen “Erzincan Bakırı Evine Dönüyor” projesinin yürütüldüğü Bakır Evi’ni ziyaret ederek, bakır işlemesi kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.