Kırklartepe Barajı'nda yüzde 12 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı

Kırklartepe Barajı'nın hizmete alınması ile 55 bin 380 dekar zirai arazi suyla buluşacak.

Kırklartepe Barajı'nda yüzde 12 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı
Bayburt Postası - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt’ta yapımı devam eden Kırklartepe Barajı’nda yüzde 12 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı. Barajın tamamlanarak sulama projesinin de hizmete alınması ile bölgede 55 bin 380 dekar zirai arazi suyla buluşacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bayburt’a yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya devam ediyor. Bu çerçevede yapımı süren Kırklartepe Barajı’nda da çalışmalar hız kesmiyor. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde ve temelden 45 metre yükseklikte inşa edilen, yaklaşık 20 milyon metreküp depolama hacmine sahip barajda, yüzde 12 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.

55 bin 380 dekar arazi sulanacak

Doğu Karadeniz Gelişim Projesi (DOKAP) kapsamında bulunan Bayburt’ta, çalışmaları devam eden ve toplam maliyeti yaklaşık 75 milyon lira olan Kırklartepe Barajı inşaatı tamamlandığında 55.380 dekar zirai arazinin modern sistemlerle sulanması sağlanacak.

Barajın 2019 sonunda bitirilmesi öngörülüyor

Depo ulaşım yolları ve gövde sıyırma kazıları dahil toplam 898.000 m³ kazının yapıldığı barajın tamamlanarak sulama projesinin de hizmete alınması ile ülke ekonomisine yıllık 27 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor. Bayburt’un zirai arazilerinin suyla buluşturulması açısından önemli olan barajın 2019 yılı sonunda tamamlanması öngörülüyor.

Son 15 yılda Bayburt’ta 6 baraj inşa edildi

Bayburt’ta ziraatın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisinin sulama olduğunu vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “DSİ olarak son 15 yılda Bayburt ilimizde 6 baraj inşa ettik. 87 bin 060 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 45,5 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. Ayrıca 39 derenin ıslahını tamamladık. Çalışmalarını sürdürdüğümüz Kırklartepe Barajı’nı da en kısa sürede tamamlayarak Bayburtlu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.