İŞKUR'dan TYP kapsamı hakkında açıklama

Çalışma ve İş Kurumu Bayburt İl Müdürü M. Abdullah Kahveci, 27 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında başvuruları alınacak olan Toplum Yararına Projelesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İŞKUR'dan TYP kapsamı hakkında açıklama
Bayburt Postası - Çalışma ve İş Kurumu Bayburt İl Müdürü M. Abdullah Kahveci, 27 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında başvuruları alınacak olan Toplum Yararına Projelesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kahveci yaptığı açıklamada, “Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında İl Özel İdaresi, belde ve belediyeler, İl Müftülüğü, Bayburt Üniversitesi, Bayburt Orman İşletme Müdürlüğünde 6 ay süreli istihdam gerçekleştireceğiz” dedi.  

Söz konusu kurumlarda uygulanacak TYP programlarının; çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, ağaçlandırma, müftülüğe bağlı alanlarda cami ve kuran kurslarının temizliği ve park düzenlemeleri alanlarında uygulanabileceğinin bilgisini veren Kahveci, hak kazananların 15 Mart 2017 tarihinde işbaşı yapacaklarını belirtti.

Her aileden sadece 1 kişi

2017 yılında TYP uygulamasında bazı değişikliklerin yapıldığını ifade eden Kahveci, değişikliklerle beraber başvuru şartlarının; kuruma kayıtlı işsiz olunması, açık öğretim hariç öğrenci olunmaması, 18 yaşının tamamlanmış olması gerektiğini ayrıca müftülük hariç diğer projelerde erkeklerde 35 yaş üstünün kura çekilişinde öncelikli olduğunu, emekli ve malul aylığı alanların müracaat edemeyeceğini, müracaatların sadece bir programa yapılabileceğini, aynı hanede ikamet edenlerden birden fazla kişinin müracaat etmesi durumunda kuradan birden çoğuna çıksa dahi aynı haneden sadece bir kişinin işe alınacağını söyledi. 

Tüm alımlar noter kurası ile

İşe alınacak kişilerin tamamının halkın huzurunda noter kurası yöntemiyle belirleneceğini de sözlerine eklyen Kahveci, Bayburt'un istihdamına ve ekonomisine çok büyük katkı sağlayacak olan bu projeler için devlet büyüklerine teşekkür etti. 

Anahtar Kelimeler:
Abdullah Kahveci
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Songül 7 yıl önce

Ben önlisans mezunuyum Typ de adım çıktı hangi işi verirler bana