BAYPROJE, çiftçiyi eğitecek

Bayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE), çiftçiyi eğitecek. Geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde “Bayburt’ta Tarımın Mevcut Durumu, Sorunlar ve Çözüm Yolları” adlı bir konferans düzenleyen BAYPROJE Derneği, Bayburt tarımını masaya yatırmıştı.

BAYPROJE, çiftçiyi eğitecek

Bayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE), çiftçiyi eğitecek. Geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde “Bayburt’ta Tarımın Mevcut Durumu, Sorunlar ve Çözüm Yolları” adlı bir konferans düzenleyen BAYPROJE Derneği, Bayburt tarımını masaya yatırmıştı.

Konferansta, bitkisel üretim ve hayvancılık alanlarında üreticilere eğitim verileceğini söyleyen BAYPROJE Derneği Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız, konuyla ilgili bugün yaptığı açıklamada ise eğitimlerin başladığını duyurdu.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında Bayburt’ta bitkisel üretim ve hayvancılık alanlarında üreticilere eğitim verileceğini açıklayan Prof. Yıldız, “Yaptığımız çiftçi eğitimi proje çalışmaları sonucunda, KUDAKA’ya teknik destek programı kapsamında sunduğumuz bir aylık "Çiftçi Eğitim Seminerleri" başlıklı projemiz kabul edilmiştir.” dedi.

Proje kapsamında çiftçi eğitim seminerlerinin Bayburt merkez, Aydıntepe ve Demirözü’nde verileceğini belirten Prof. Yıldız, eğitim seminerlerinin 09 Haziran-01 Temmuz 2012 tarihleri arasında yapılacağını bildirdi.

Prof. Yıldız, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Çiftçi eğitimi proje çalışmaları sonucunda, KUDAKA’ya teknik destek programı kapsamında sunduğumuz bir aylık "Çiftçi Eğitim Seminerleri" başlıklı projemiz kabul edilmiştir. Söz konusu projemizi Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ziraat Odası’nın iştirakçi paydaşlıkları ile işbirliği içinde yürütmekteyiz. Proje, yönetim kurulu üyemiz Akın Bayrak’ın koordinatörlüğünde uygulanacaktır. Eğitim seminerlerinin 100 saati teorik, 48 saati de uygulama olmak üzere toplam 148 saatten oluşmakta ve 09 Haziran-01 Temmuz 2012 zaman diliminde düzenlenmesi planlanmış bulunmaktadır. Seminerler Merkez, Aydıntepe ve Demirözü ilçelerinde paralel olarak verilecektir.”

BAYPROJE’NİN organizatörlüğünde 9 öğretim üyesi tarafından verilecek olan eğitim programı şöyle:

     Eğitim KonusuEğitimi Veren Öğretim Üyesinin Adı ve UnvanıMerkez, Aydıntepe ve Demirözü  İlçelerinde Eğitimde Ders Saati
   Teorik   Uygulamalı    Toplam  
Yem Bitkileri YetiştiriciliğiProf. Dr. Mustafa TAN       16        8        24
Yem Bitkileri YetiştiriciliğiDoç. Dr. Halil İbrahim ERKOVAN        2        1         3
Çayır-Meraların Islahı ve İdaresiProf. Dr. Ali KOÇ       16        8        24
Çayır-Meraların Islahı ve İdaresiDoç. Dr. Halil İbrahim ERKOVAN        2        1         3
Tahılların YetiştiriciliğiProf. Dr. Ali ÖZTÜRK        6        3         9
ArıcılıkDoç. Dr. Ahmet DODOLOĞLU       18        9        27
Hayvan YetiştiriciliğiDoç. Dr. Mehmet Akif YÖRÜK       12        6        18
Hayvan YetiştiriciliğiYrd. Doç. Dr. Adem KAYA        6        3         9
Hayvan HastalıklarıProf. Dr. Yunusemre ÖZKANLAR       18        9        27
Eğitimin Değerlendirilmesi        4        0         4

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.