Aydıntepeli kadınların takı ürünleri, İstanbul'da alıcı buldu

Aydıntepeli kadınların, el hünerlerini sergileyerek ürettikleri takılar İstanbul pazarında alıcı buldu. 

Aydıntepeli kadınların takı ürünleri, İstanbul'da alıcı buldu

Bayburt Postası - Aydıntepe Halk Eğitimi Müdürlüğü bünyesinde açılan Kuyumculuk Teknoljisi kursunda, imitasyon ve kazaziye takılar üretiliyor. 

10 kursiyerle açılan kursta, İstanbul’daki bir bujiterinin verdiği siparişin yetiştirilmesi için çaba sarf ediliyor.

Usta Öğretici Dilek Çelik, kursta yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdiği açıklamasında, ürettikleri takıların tamamen el işçiliği ile ortaya çıktığını ve satışa hazır bir şekilde siparişi veren firmaya ürünlerini gönderdiklerini belirtti. 

İstanbul’dan aldıkları siparişin yetişmesi için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını bildiren Dilek Çelik, imitasyon, kazaziye ve iğne oyası takılar ürettikleri kursun kursiyerlerinin ilçe halkından oluştuğunu belirtti. Çelik, kurs sayesinde ev hanımlarının hem aile bütçelerine katkı sağladıklarını, hem de yeni meslek öğrendiklerini kaydetti.

Kursiyer Esra Aktaş ise, 1 ay önce başladığı kurs sayesinde takı yapmayı öğrendiğini, aile bütçesine katkı sağladığını ve boş zamanlarını faydalı bir şekilde geçirdiğini ifade etti.  

Aydıntepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fırat Altuntaş da 1989 yılında faaliyetlerine başlayan kurumun, 2019 yılında yeni binaya taşındığını ve merkezde halen 17 kursun devam ettiğini söyledi. 

Kursları açarken halkın taleplerini araştırdıklarını belirten Altuntaş, alan taraması ile 10 usta öğreticiyi eğitim kadrolarına kattıklarını söyledi. 

Kuyumculuk Teknolojisi kursunun güzel işlere imza attığını ve ürettikleri ürünlerin alıcı bulduğunu ifade eden Altuntaş, sosyal medyada da etkin olarak çalışmaları vatandaşlara duyurmaya, tanıtmaya çalıştıklarını kaydetti.

Haber ve Fotoğraflar: Murat Okutmuş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fehmi 2 yıl önce

Aydıntepe hem Fırat ve Hüseyin hoca yönetiminde başarılı işlere imza atmaktta gerçek manada tarafsız olarak bütün usta öğreticilere imkan tanimaktadir bu sayede de kurs çeşitliliği artmıştır başarılarının devamını dilerim.