Kurtuluş coşkusu Orhangazi'den başladı

Orhangazi Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneği, Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 98. yıldönümü nedeniyle bir gece düzenledi.

Kurtuluş coşkusu Orhangazi'den başladı
Bayburt Postası - Orhangazi Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneği, Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 98. yıldönümü nedeniyle bir gece düzenledi. Orhangazi Belediyesi’nin de katkıları ile gerçekleştirilen gecede Türk halk Müziğinin efsane sesi Belkıs Akkale ve Muhsin Bayburtlu söyledikleri türkülerle geceye katılanlara müthiş bir türkü gecesi yaşattı. Program Çay TV’den de canlı yayınlandı


Orhangazi Belediyesi ve Orhangazi Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 98. yıldönümü ve Kurtuluş gecesi Sakallı Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Kaya ve çok sayıda davetlinin ve vatandaşın katıldığı gecede Türk Halk Müziği’nin efsane ismi Belkıs Akkale ve Muhsin Bayburtlu sahne aldı. Çay TV’den canlı yayınlanan ve sunuculuğunu da Orhangazi Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Çelik’in yaptığı program yaklaşık 2 saat sürdü.

Çağlayan: "Bu ilçeye hizmet etmenin gururunu yaşıyorum"

Programın bir bölümünde Kaymakam Yılmaz ve Belediye Başkanı Neşet Çağlayan sahneye davet edildi. Geceye katılan sanatçılara plaket sunan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, tarihi fetihlerle dolu bir milletin kurtuluş gecesi kutlamasına çok da sıcak bakmadığını belirterek, "Ancak yine de bu tarihi günlerin hatıralarda kalması gerekiyor" dedi. 

Orhangazi’nin Türkiye’nin dört bir yanından gelerek buraları vatan edinmiş insanlardan oluştuğunu belirten Çağlayan, "Bayburtlu hemşehrilerim de bunlardan birisi. Anadolu’dan gelip, doğduğu yeri terkedip doyduğu yere yerleşen bu insanlara hizmet etme onurunu yaşadığım için çok mutluyum. Bu ilçeye hizmet etmek, bu gururu yaşamak ayrı bir keyif benim için" diye konuştu.

Kaymakam Yılmaz ise Belkıs Akkale’nin Türk halk müziğinin efsane bir ismi olduğunu belirterek, "Bizlere bu ezgilerin keyfini yaşattığı için sanatçılarımızı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Plaketlerin ardından Kurtuluş gecesi birbirinden güzel türkülerle devam etti. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, programın bir bölümünde ise bir uzun hava türküsüne eşlik ederek salondan da büyük alkış aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.