Karabulut: "Kadın, şiddete karşı koymalı"

Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama programı düzenledi.

Karabulut: "Kadın, şiddete karşı koymalı"
Bayburt Postası - Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama programı düzenledi. Bayburt Konağı'nda gerçekleşen programa Bayburt Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kızılaslan'ın eşi Esma Kızılaslan, Sağlık İl Müdürü Zülkarni Özbek'in eşi Hümeyra Özbek, Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Karabulut ve 100'e yakın Bayburtlu kadın katıldı.

Dernek yöneticisi Leyla Doğan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hakkında bilgi verdiği toplantıda bir konuşma yapan Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Karabulut, kadına gösterilen şiddet olaylarına değindiği konuşmasında, kadınların toplumun her alanında daha girişimci ve haklarını her ortamda savunan bireyler olması gerektiğini belirtti. 

Kadınların eğitimli ve kendilerini geliştirmeye yönelik çaba içerisinde olması gerektiğine vurgu yapan Karabulut, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Kadın; anadır, kardeştir, eştir"


"Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlamak için toplandık. Bu tarihlerde hep övgülerle bahsedildi kadınlardan. Kadın emek deriz, hayatın mimarı deriz, kadın şefkatin resmi, kadın sevginin en güzel anlamıdır. Hak ettiği gibi anlatılır ve gerçekten de öyledir. Fakat zamanla unutulur bu sözler. Toplumun yüzde 50'sini oluşturan kadınlar çoğu zaman haksızlığa, şiddete, istismara maruz kalırlar. Bu durum kadının mutsuz olmasına sebep olur. Hiç bir kadın erkeğin düşmanı değildir, olamaz da. Çünkü o erkeğin dünyaya geliş sebebidir. O anadır, kardeştir, eştir. Bu durumda olan kadın ancak sever, korur ve canını verir sevdiklerine."

"Kadın sözlü ve fiziksel şiddete karşı koymalı"

"Durum böyleyken hâlâ haksızlığa uğraması üzücü ve düşündürücüdür. Peki bu durumu düzeltmek için kadın ne yapmalı? Kadın erkek ve kız çocuğunu yetiştirirken eşit davranmalı. Kadın tacize uğradığında suçlu olmamalı ve kınamalı. Kadın haksızlığa uğradığında kaderim dememeli. Kadın çaresizliklerine çare aramalı. Kadın sözlü ve fiziksel şiddete karşı koymalı. Kadın eğitimli olmalı ve kendini geliştirmek için çok çalışmalı. Kadın girişimci olmalı, fırsatlardan faydalanmanın yollarını aramalı. Kadın siyasette daha aktif olmalı ve bunun gibi bir çok şey sıralayabiliriz aslında. Bu duygu ve düşünceleri paylaştığınıza inanıyor, tüm kadınlarımıza daha iyi bir gelecek diliyorum. Bu güzel geceyi bizimle geçirdiğiniz için şahsım ve yönetim kurulum adına sizlere çok teşekkür ediyorum."

Kenan Yavuz'a teşekkür


Karabulut, dernek etkinliklerinde kendilerine destek olan SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz ve dernek çalışanlarına da ayrıca teşekkür etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kızılaslan'ın eşi Esma Kızılaslan ve dernek yöneticileri tarafından Leyla Karabulut'a çiçek takdim edilen program, müzik-eğlence ile sona erdi.       

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.