İsmail Türk: "Bayburt ADSM personeli sürekli mobbinge maruz bırakılıyor"

Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde çalışan personelin sürekli mobbinge maruz kaldığını söyledi. 

İsmail Türk: "Bayburt ADSM personeli sürekli mobbinge maruz bırakılıyor"

Bayburt Postası - "Bayburt ADSM’de sınır çoktan aşılmış, yapılanlar hata veya yanlıştan öte kasıtlı bir hal almıştır" diyen Türk, "Vukuat ve skandalların hiç bitmediği ADSM’de bu yönetime daha ne kadar kayıtsız kalınacaktır?" diye sordu.

Bayburt'ta yaşananları Ankara'ya yetkili isimlere taşıyacaklarını söyleyen Türk, "Bayburt ADSM çalışanları kederlenmesin, biz buradayız ve her daim onların yanında olacağız.  Hukuki platform başta olmak üzere her türlü desteği kendilerine vereceğiz. Hiçbir çalışanın mağdur edilmesine, haksızlığa ve ayrımcılığa uğramasına tahammül etmedik, etmeyeceğiz" diye konuştu. 

Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk, Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kenan Karaçam, Türk Sağlık-Sen Erzincan Şube Başkanı Mücahit Gökhan Şahin'le birlikte geldiği Bayburt'ta Türkiye Kamu-Sen Bayburt İl Başkanı Ahmet Çalışkan, Türk Sağlık-Sen Bayburt İl Başkanı Dr. Eser Esen'in katılımıyla Bayburt Valisi Cüneyt Epcim'e, Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Türkmenli'ye, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Yardımcı'ya, İl Sağlık Müdürü İlker Hancı'ya, Bayburt Devlet Hastanesi Başhekimi Turhan Şener'e ve Ağız ve Diş Sağlığı merkezine birer ziyaret gerçekleştirdi. 

Ziyaretlerin ardından Türkiye Kamu-Sen Bayburt Şubesi'ne geçen İsmail Türk burada Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile ilgili açıklamada bulundu. 

İşte o açıklama:

"Bayburtluların meşhur bir sözü vardır. “Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi” diye. Bu sözü bir kez daha hatırlatan bazı durumlar ne yazık ki sağlık camiasında yaşanmaktadır. 

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde görevli personele karşı yöneticilerin tavırları, personelin sürekli mobbinge maruz bırakılması ve yaşanan her kötü olayın veya durumun üstünün örtülmek istenmesi gibi tuhaf akla ziyan durumlar yaşandığı çalışanlar tarafından ifade edilmektedir. 

Personel şiddete uğruyor beyaz kod çalışanın talebine rağmen verilmek istenmiyor. Türlü bahaneler üretiliyor.

İnsanlar arasında ayrımcılığı tahammül edilemez bir seviyeye ulaştırılarak alenen akla hayale gelmeyecek çirkin sözlerin sarf ediliyor.

Bu zulüm tahammül sınırlarını aşmıştır. Buna mutlaka dur denilmelidir. Bayburt ADSM yöneticileri sağlık hizmetlerinin daha iyi olması yerine, çalışanlara nasıl eziyet edilir onun derdine düşmüştür.

Bu yaşananlara tepki gösteren Türk Sağlık-Sen’lilere de aba altından sopa göstermek gibi hadsizce işlere kalkışılmıştır.

Buradan merak ediyor soruyoruz, vukuat ve skandalların hiç bitmediği ADSM’de bu yönetime daha ne kadar kayıtsız kalınacaktır?

Yöneticilik aman bir şey olmasın, sesinizi çıkarmayın yoksa sizin için kötü olur deyip olayların üstünü kapatıp, suçluyu haklı çıkarmak değildir.

Yöneticilik çalışanın sorunun çözmek, meseleleri ile ilgilenmek ve aynı kurumda görev yaptığınız meslektaşlarınızı korumaktır. 

Ama görüyoruz ki Bayburt ADSM’de sınır çoktan aşılmış, yapılanlar hata veya yanlıştan öte kasıtlı bir hal almıştır.

Bayburt’ta kamu idaresinin tepesinde olan yöneticiler buraya mutlaka müdahale etmeli gereğini yapmalıdır. Bizlerin de Ankara’da bu konuda ilgili yerlere yaşananları ileteceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. 

Ayrıca Bayburt ADSM çalışanları kederlenmesin, biz buradayız ve her daim onların yanında olacağız. Hukuki platform başta olmak üzere her türlü desteği kendilerine vereceğiz. Hiçbir çalışanın mağdur edilmesine, haksızlığa ve ayrımcılığa uğramasına tahammül etmedik, etmeyeceğiz."

Anahtar Kelimeler:
Ismail Türk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 3 yıl önce

Siyasetle ağız dişin başına başhekim konursa arkasına güvenerek istediğini yapar. il sağlık müdürü arkasında, başkan yardımcılarından bir halt bilmeyen 2 si arkasında mobingmiş nerden çıktı bunlar koltuk sevdalılarının normal hareketleri hak etmeyeni oturtursan o koltuklara bunlar normal şeyler

Avatar
yolcudur abbas bağlasan durmaz 3 yıl önce

demekki sıra adsm ye gelmiş tsmnin anasını ağlatıyordu bir ara başhekimi doktorlar kaçtı. hastane desen prastiyenleri sömürdüler bastılar istifayı kaçtılar. sıra ağız dişe geldi demek. suç buraları yönetende değil korkudan sesini çıkaramayan koltuğundan olmak istemeyen il sağlık müdüründe. sizin yüzünüzden istifa eden herkesin ahını aldınız. bakalım nerelerinizden çıkacak bunlar.

Avatar
Baybutlu 3 yıl önce

Sayın yetkililer tabiri caiz ise balık baştan kokunca olacağı budur. Adam de olanlar devede kulak gerçek resmi görmek için keşke il sağlıktaki çalışanların da sesine kulak verebilseydiniz.

Avatar
Bayburtlu 3 yıl önce

Gelmişken İnsanları Ziyaret Edip Dertlerini Dinleseniz Bence İyi Olurdu İnsanlar Dert Küpü Hiç Bir Sendika Sorunlarla İlgilenmiyor Sadece İşleri Yürüsün Yeter.