Demiryolu projesi 'henüz' etüt aşamasına gelecek!

Doğu Karadeniz Bölgesi’ne yapılması planlanan demiryolu projesi ile ilgili her şey bitmiş değil.

Demiryolu projesi 'henüz' etüt aşamasına gelecek!
Bayburt Postası - Doğu Karadeniz Bölgesi’ne yapılması planlanan demiryolu projesi ile ilgili her şey bitmiş değil. Güzergâh tartışmalarını bitirmek için yapılan açıklamalara rağmen projenin dışında kalan Bayburt için umutlu bekleyiş halen sürüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan DOKAP eylem planında demiryolu ile ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan DOKAP eylem planında demiryolu ile ilgili Giresun’dan niçin bahsedilmediğini sordu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a, demiryolu projesinin eylem planına göre 2018’e kadar ancak etüt aşamasına getirilmesinin ne anlama geldiğini soran Karaahmetoğlu, “Giresun, demiryolu projesinden çıkarıldı mı?” dedi.

Açıklamasında, “Doğu Karadeniz illerinin demiryolu bağlantısı ile güneye bağlanması yıllardır tartışılmakta olup, yapım aşamasına gelindiği biçiminde açıklamalar en yetkili ağızlardan dile getirilmiştir. Projenin güzergâhı ve hangi limanlara bağlantı biçiminde planlandığı net bir şekilde ifade edilmemekte, iktidar partisi temsilcileri ve konunun bürokratik tarafları müjdeli ya da karamsar açıklamalar yaparak vatandaşlarımızda beklentiye ya da hayal kırıklığına sebep olmaktadır. 23 Aralık 2013’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Erzincan-Tirebolu-Giresun demiryolu çalışması ile Giresun’un İç Anadolu ile bağlantısının kara ve demiryollarıyla sağlanacağı böylelikle ticaretin canlanacağı ifade edilmiştir. Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) 2014-2018 Eylem Planında ise güzergâh içerisinde Giresun’dan bahsedilmemekle birlikte Trabzon-Erzincan demiryolu hattı etüdünün 2015-2018 yıllarında yapılacağı ifade edilmektedir.” diyen Karaahmetoğlu, şöyle konuştu:

“Proje’nin etüt aşamasının 2018 yılında henüz tamamlanacağı ifadeleri neyi anlatmaktadır? Projede gelinen aşama 2018 yılı itibarıyla bu mu olacaktır? Onlarca yıldır konuşulup müjdeler verilen projenin ne zaman başlayıp bitirileceği hakkında bir öngörünüz bulunmakta mıdır? Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu-Trabzon arasına yapılması düşünülen Demiryolu Projesi’nin güzergâhı ne şekilde belirlenmiştir? Giresun güzergâhı 2014-2018 DOKAP eylem planında niçin yer almamaktadır? İlimiz demiryolu projesi güzergâhından çıkarılmış mıdır?”

Öte yandan DOKAP eylem planındaki bu ilginç detay ile ilgili demiryolu güzergah tartışmalarının içinde yer alan Bayburt’tan ise her hangi bir açıklama gelmedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gani hakyemez @ALOŞ 9 yıl önce

sayın aloş,sevgiler sunarak,3 yıl önce tren bayburttan geçsin diye 19 bin imza vermiştir,
Bayburt,lular,bu imzalı tren dosyaysını,sn vekil özbek,ve yetkililer,sn başbakana ve c.başkanına vermediler!!??,bir basın toplantısı yapılmalı,aksi halde bir diyet,mi var.?

Avatar
raci kaymak-g.başı 9 yıl önce

değerli Bayburtlular,g.hane ve trebolular tren derneği kurdular,bayburt vekili,ak.parti ve
stk,lar neden "tren derneği kurmadılar"???,merak konusu olmuştu.!!.,neden???

Avatar
Gürsel Karapınar 9 yıl önce

Mehmet,trabzon rumuzlu arkadaş ,kurmadılar, kuramadılar ..Demir yolu bilgilerini böyle bir platform kurulursa alabiliriz..Dilimizde tüy bitti... Kusura bakmasınlar ince alay yaptık..Anlayanlar anlasın....

Avatar
Gürsel karapınar 9 yıl önce

Bu konuda ,EN DERİN , BİLGİ VE DETAYLAR (BAYBURT DEMİR YOLU PLATFORMUNDA ) VARDIR.....Açıklama bekliyoruz.....:):)))))))

Avatar
asbybrtl 9 yıl önce

bayburttan çaykara civarına inecek demiryolu trabzon ve rizeye ortalama 40 km ve 20 dk bu aşamada bayburt trabzon rize birlikte haraket etmeli ve erdoğan faktörü de gözönünde bulundurulmalıdır.en fizibil güzergahı herkesin görmesi bilmesi gerekiyor

Avatar
ALOŞ 9 yıl önce

İşte açıklamalar. Hat Erzincan-Gümüşhane. Demek ki imzalar boş olmuş ve kara tren gelmez olacak Bayburt a.

Avatar
mehmet, trabzon @Gürsel karapınar 9 yıl önce

Bayburt demir yolu platformu kim kimler ilk önce bunu öğrenelim sn gürsel.