Bayburt'ta göçmen barınma merkezi inşa edilecek

Bayburt'ta, Türkiye'ye gelerek farklı illere yerleşen göçmenlerden çeşitli nedenlerle ülkelerine iadesi gerekenlerin barınması için Göçmen Barınma Merkezi inşa edilecek.

Bayburt'ta göçmen barınma merkezi inşa edilecek
Bayburt Postası - Bayburt'ta, Türkiye'ye gelerek farklı illere yerleşen göçmenlerden çeşitli nedenlerle ülkelerine iadesi gerekenlerin barınması için Göçmen Barınma Merkezi inşa edilecek.

İl Göç İdaresi Müdürü Hüsnü Yağmur, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'ye gelen göçmenlerden bazılarının çeşitli işlem ve kriterler sonucunda ülkelerine iadelerinin söz konusu olduğunu belirterek bu kişilerin iade sürecinde farklı illerde oluşturulan göçmen barınma merkezlerinde gözetim altında tutulduğunu söyledi.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt'ta da Göçmen Barınma Merkezi kurulması için çalışma başlatıldığını ifade eden Yağmur, şöyle devam etti:

"Yapılan araştırmalar sonucunda Bayburt-Gümüşhane karayolu güzergahındaki Organize Sanayi Bölgesi mevkisinde 30 dönümlük alana yaklaşık 10 milyon avroluk tesis inşa edilecek. Bu tesiste barınacak göçmenler, kesinlikle kent merkezine inemeyecek. Bu kişiler, barınma merkezi içerisinde sürekli gözetim altında olacak."

Yağmur, önümüzdeki aylarda inşasına başlanacak merkezin işleyişi için 200 kişinin sürekli istihdam edileceğine işaret ederek şunları kaydetti:

"Bayburt, göçmen sayısı bakımından en küçük il ancak göçmenlerin de hiçbir sorununun olmadığı bir il. Bu da Bayburt halkının göçmenlere gösterdiği şefkat ve merhametten kaynaklanmaktadır. Halkımız, sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumlarımız, ellerinden gelen tüm imkanları seferber ederek göçmenleri bağırlarına basmış, gerektiği gibi de davranmışlar ve davranmaya da devam etmektedir. İlimizde geride bıraktığımız bir yıl içerisinde hiçbir göçmenle ilgili adli vaka yaşanmamıştır."AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 8 yıl önce

göçmen toplama kampı.. yani açık ceza evi.. SS kampı gibi birşey.. bunun bayburt a yapılmasını çok yanlış.. iyi düşünülüp öyle karar verilmelidir.. yarın öbür gün bayburt ta istenmeyen olaylara yol açabilir..

Avatar
tosun 8 yıl önce

10 milyon euro yaziklar olsun. Bide bunu iyi bir seymis gibi anlatiyorsunuz.bayburta simdiye kadar on milyon yatirim yapildimi? Yediklerinizi saymazsak hayir! Bence on milyonla yeni bir sehir yapin biz oraya tasinalim göçmenlere merkezi birakalim.

Avatar
ALOŞ 8 yıl önce

Bu yapılacak olan adına yatırım deyin yada iş kapısı deyin bugün iyi olabilir. Ancak bunun yarını da var orada oluşacak yeni toplum eninde sonunda şehire gelmek isteyecektir. Onun için çok iyi düşünüp kararı ondan sonra vermek gerek. Karar ericiler acele etmemaliler

Avatar
Vatandaş 8 yıl önce

Sayın mudur bey alacağınız 200 kişi akp li olacağına göre gelen Göçmenleri de misafir Perver akp li arkadaşlara göndermeniz daha doğru olur. ...

Misafir Avatar
han li 8 yıl önce @Vatandaş

andonum ben andonum çakı gibi andonum..

Beğenmedim! (0)
Avatar
murat ali 8 yıl önce

10 mılyon euroyu ılk önce bayburtta yasayan ınsanlıga yapın sonra baskasına baksanız ıyı olur..göcmenlerden beter durumda bayburt halkı ıctıgımız su su degıl cesmelerde kuyruktan bıktık yuudugumuz yol yol degıl dogalgazı en pahalı bız kullarız bu ne kardeşim..

Avatar
şaka mı bu ? 8 yıl önce

Leylek barınma merkezi yapsaydınız daha faydalı olurdu, hiç değilse bakar mutlu olurduk.