Bayburt, haftaya karlı bir günle başladı

Kış mevsiminin kurak geçtiği Bayburt'ta Ocak ayının bitimine sayılı günler kala Bayburt beyaz örtüyle kaplandı.

Bayburt, haftaya karlı bir günle başladı

Bayburt Postası - Soğuk havaların iyiden iyiye kendini hissettirdiği Bayburt'ta akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, Bayburt'u yeniden beyaza bürüdü. Aralık ve Ocak ayının ılıman geçtiği Bayburt'ta, karın etkisiyle hava sıcaklığı eksi 5 dereceye düştü. Yağan karın ardından Bayburt'un sokakları beyaz örtüyle kaplanırken, bazı vatandaşlar evlerinin önünü küredi, bazıları da araçlarının üzerinde biriken karları silerek işe koyuldular. Yeni haftaya karla uyanan Bayburtlu vatandaşlar, kar yağışını yetersiz bulduklarını belirttiler. 

Kar yağışıyla birlikte sahada hazır bulunan Bayburt Belediyesi karla mücadele ekipleri, kepçe ve kar küreme araçlarıyla sokak ve mahalle aralarında çalışma başlattı. Vatandaşların ve araç trafiğinin yoğun olduğu yerde çalışma yürüten ekipler, yollarda biriken karları temizlediler. 

Kar yağışının etkili olduğu saatlerden itibaren karla mücadeleye başlayan ekipler çalışmalarını ara vermeden yoğun mesai ile sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında bir yandan ana arterler ve mahallelerde kar temizlik çalışması yapan ekipler, diğer yandan buzlanma tehlikesine karşı tuzlama çalışması gerçekleştiriyor.

Eski kışların artık Bayburt'ta yaşanmadığını belirten Veli Yazıcı isimli vatandaş, "Eski kışlar yok, 10 seneden beri Bayburt'ta kış hafif geçiyor. Eskiden kar daha çok yağardı, şimdi pek nadir kar yağışı oluyor, iklimler değişti. Yağan kar yeterli değil, Şubat'ta inşallah istediğimiz kar yağışı olur, Nisan ayına kadar kışımız var" dedi.

Kar yağışını yetersiz bulan Adem Karslı isimli vatandaş ise az da olsa yağan kara şükrettiğini belirterek, "Bayburt'ta kışımız kurak geçti. Şu an kar yağıyor inşallah rabbim hayırlara vesile kılar. Tabii yeterli değil, memleketimiz kış memleketi olduğu için daha fazla karın yağması gerekiyor. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin de dediği gibi, "Hak, şerleri hayr eyler, zannetmeki gayr eyler, Arif ânı seyr eyler, Mevlâ görelim neyler, neylerse, güzel eyler" rabbim neylerse güzel eyler. Biz kullar olarak şükür edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.