3 kişinin yaşadığı Yazlık köyünde 207 seçmen var!

2023 yılında yapılan milletvekilliği genel seçimlerinde 23 kişinin oy kullandığı Yazlık köyünde seçmen sayısı bir anda 10 katı yükseldi. 

3 kişinin yaşadığı Yazlık köyünde 207 seçmen var!

Bayburt Postası - Bayburt’un Aydıntepe ilçesine bağlı Yazlık köyü seçim dolayısıyla nüfus patlaması yaşadı! 2023 yılında yapılan milletvekilliği genel seçimlerinde 23 kişinin oy kullandığı Yazlık köyünde seçmen sayısı bir anda 10 katı yükseldi.

Hali hazırda köyün çobanı Hüseyin Keskin, Mehmet Yağmuroğlu ve Osman Emin isimli vatandaşların kaldığı ve sadece 3 kişilik nüfusu ile dikkat çeken Yazlık köyünde, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olacak yerel seçimlerde 207 kişi oy kullanacak. 

Konu ile adli mercilere başvuruda bulunan köy sakinlerinden Osman Emin ilk iki başvurusundan sonuç alamadı. Üçüncü kez başvuruda bulunan Osman Emin’den edinilen bilgiye göre, köye gelen seçmenlerin 15’i Bayburt’un Yukarı Kırzı köyünde ikamet eden kişiler. Diğerleri de İstanbul, Bayburt, Gümüşhane, Zonguldak, Adıyaman, Trabzon, Arsin, Aydıntepe, Maçka ve Sürmene’den yazılmış kişilerden oluşuyor. Köydeki durum o kadar aşikar ki, bir haneye 34 kişi yazılmış!

3 kişinin muhtar adayı olduğu seçimlerde adil bir seçim olmayacağını, Yazlık köyünü ilk kez 31 Mart 2024 tarihinde tanıyacak olan isimlerin oy kullanacağını söyleyen Osman Emin, seçmen listesinde 207 kişinin çok büyük bir kısmının köyle uzaktan yakından bir ilişkisinin olmadığını belirtti.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerin adil ve şeffah bir seçim olmayacağını belirten Emin, “Bu kişilerin oturdukları yerin kolluk kuvvetleri tarafından araştırılması, evlerin elektrik ve su faturalarının denetlenmesi gerekmektedir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Yazlık KöyüOsman Emin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 3 ay önce

Muhtarlık maaşını bu kadar yükseltir isen ve sigortalı çalışanlar bile ek iş olarak yapabiliyorsa bunu
Herkes muhtar olmak ister tabiki

Avatar
Halk 3 ay önce

Maaşı kes sigortayı düşür ne kavga ne gürültü ne kan akma olur...rica minnet yalvar yakar muhtar etmek isterler...gereksiz bi is adam hem memur hem muhtar bu ne saçmalık araştırılıp iki maaşından biri kesilsin böyle bi dünya yok...

Avatar
Halk 3 ay önce

He sende o koydensen he ozaman orada oturan adamın hakkini yiyorsun kışı çileyi o çeksin senin dayin amcan gelsin kaymagini yesin bide koyde de oturmasin...zaten basimiza ne geldiyse demokratik oldugumuzdan gelmedi mi

Avatar
YAYLACI 3 ay önce

Mevcut köy zaten yazın kullanılan bir yer orda kışın çobandan başka ikamet eden yok zaten yapılan bu işlem sadece burası için geçerli değil tüm Türkiye de bu işlemler yapılıyor ozaman tüm Türkiye denetlensin sadece burası değil demokratik bir ülkede yaşıyoruz isteyen istediği yere gidip oy kullanmakta özgürdür