"Soykırım arayanlar, Hocalı'ya baksın"

1915’te yaşanan Ermeni tehciri için Ermeni Diasporası'nın iddia ettiği gibi ‘soykırım’ ifadesini kullanan Papa Françesko’nun ‘yeni haçlı seferi’ başlatmak istediğini söyleyen SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Hocalı Katliamı’nı hatırlattı.

"Soykırım arayanlar, Hocalı'ya baksın"
Bayburt Postası - Katolik dünyasının dini lideri Papa Françesko’ya tepkiler sürüyor. Tarihçilerin saf dışı bırakılıp tüm platformlarda gündeme getirilen sözde soykırım iddialarıyla dünyanın dikkatini çekme çalışmaları sürerken, Türkiye'den de tepkiler yükseliyor.

1915’te yaşanan Ermeni tehciri için Ermeni Diasporası'nın iddiası doğrultusunda ‘soykırım’ ifadesini kullanan Papa Françesko’nun ‘yeni haçlı seferi’ başlatmak istediğini söyleyen SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Hocalı Katliamı’nı hatırlattı.

Ermeniler’in Osmanlı tebaasında ‘Millet-i Sadıka’ adıyla yer aldığına dikkat çeken Yavuz, Türk milletinin tarihinde ise soykırım lekesi olmadığını söyledi. Ermeniler’in Osmanlı döneminde Türkler tarafından korunduğunu vurgulayan Yavuz, şu açıklamayı yaptı:

"’Yeni Haçlı Seferi’ başlatmak isteyen Papa, soykırım örneği arıyor ise Hocalı'ya baksın. Türk milletinin tarihinde soykırım olmadığı gibi, kimseye verecek hesabımız da yoktur. 500 sene biz askerlik yaptık. Ermeniler ise ticaret yaptılar, her türlü sanat kolunda ustalaştılar. Ermeniler'i koruyup kolladık. Biz cephelerde öldük ama ‘Millet-i Sadıka’ diye bildiğimiz Ermeniler, zayıf düştüğümüzde, bizi arkamızdan hançerlediler.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.