Üç boyutlu televizyona ne dersiniz?

Değişimin sürekli yaşandığı eğlence sektörü ve bilimde şimdide 3 boyutlu Televizyon dönemi başlıyor...

Üç boyutlu televizyona ne dersiniz?

Değişimin sürekli yaşandığı eğlence sektörü ve bilimde şimdide 3 boyutlu Televizyon dönemi başlıyor. Teknoloji dünyasının uzun zamandır gündeminde olan 3 boyutlu televizyon hayali şimdiye kadar elde edilen sonuçlarla artık hayal olmaktan çıkıp istenilen gerçekliğe ulaşmak üzere. 3 boyutlu Televizyon; etrafında dolaşılabilen, her bir cenahtan izlenebilen, sanal gerçeklik hissi verebilen görüntü cihazıdır. Dünyanın en büyük uluslararası tüketici elektroniği fuarı IFA, 60 ülkeden 1.164 şirketin katılımıyla kapılarını açtı. 9 Eylül'e kadar açık kalacak olan IFA 2009'a Türkiye'den Arçelik ve Vestel'in de aralarında bulunduğu 10'un üzerinde şirket katılıyor.

Fuara bu yıl IPTV, webTV, üç boyutlu ve kablosuz yüksek çözünülürlüğe sahip televizyon gibi görüntü teknolojisindeki son ürünler damgasını vuracak.

Samsung, Sony, LG ve Philips gibi dünya markaları dışında Vestel ve Beko gibi Türk şirketleri de internet televizyonu konusunda çalışmalarını sürdürüyor. IPTV konusunda Türk Telekom geçen yıl bir ihale gerçekleştirmişti.

Şu anda internet televizyonu ve kutuları için yerli ve yabancı üreticilerle görüşmeler devam ediyor. 2010 yılından itibaren dijital kutuların ve televizyonların Türkiye'de de satılması bekleniyor.

Üç boyutlu televizyona ne dersiniz?Önce analog receiverler çöplük olmuştu, şimdi sıra dijital receiverler’de!

HD yayınların çoğaldığı günümüzde mpeg-2 yani SD yayınlar yavaş yavaş terk edilip, yerine Mpeg-4 HD DVBS-2 sistemde yayınların iletilmesi sağlanacak.Yani analog yayınların ölmesi gibi normal dijital receiverler de piyasadan kalkacak. Sadece HD receiverler ile HD yayınlar izlenebilir olacağı için normal mpeg-2 dvb receiverler, analog receiverler gibi  tarihe karışacak.

3D yayın 2010'da

Sinema, televizyon ve Playstation 3 oyunlarında 3 boyutlu dönemin başlayacağı yeni yayınlar için ilk adım atıldı. Sony CEO'su Howard Stringe, 3 boyutlu yayınların 2010 yılından itibaren evlere gireceğini açıkladı.

Anahtar Kelimeler:
TvLcd TvJapanyaJapon3 Boyut
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.