Tarih tekerrür etti: Skor değil olaylar!

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, Erzurumspor maçı olaylı bitti.

Tarih tekerrür etti: Skor değil olaylar!
Bayburt Postası - Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, Erzurumspor'u geçemedi. Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta haftanın en önemli karşılaşması Gençosman Stadı'nda oynandı. Karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkan her iki takımın mücadelesinde konuk ekip 3 puanı kazanmayı başardı.

Karşılaşma saat 14.30'da başladı. Hakem Bayram Başkan'ın yönettiği karşılaşma oldukça sert müdahalelere sahne oldu. Tam 9 sarı kartın çıktığı maçta, Erçin Ilgaz henüz dakikalar 31'i gösterirken çift sarı karttan kırmızı kart gördü. Karşılaşmaya 10 kişiyle devam eden Bayburt Grup, etkili bir oyun ortaya koymaya çalıştı.



Maçta ilk ciddi atağı konuk ekip Erzurumspor yakaladı. 11. dakikada Saffet Sever'in vuruşu direkten döndü. 26. dakikada ise temsilcimiz net gol fırsatını tepti. Erçin'in çizgiden ortaladığı topla kaleciyle karşı karşıya kalan Hasan topu üstten dışarı attı. Pozisyonun hemen ardından temsilcimiz Hayri Mert ile net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Ceza sahası içinde topla buluşan Hayri Mert boş kaleye topu gönderemedi.

31. dakikada ikinci sarı karttan Erçin Ilgaz'ın oyun dışı kalması ile 10 kişi kalan temsilcimiz 43. dakikada kalesinde golü gördü. Kaleci Ali Karadeniz'in de hatalı çıkış yaptığı pozisyonda topu ağlarla buluşturan  oyuncu Seddar Kahraman oldu. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı. 

İkinci yarıda 10 kişi olmasına rağmen rakip karşısında iyi bir futbol ortaya koyan temsilcimiz yine Hayri Mert Yomralıoğlu gole çok yaklaştı.

Kalan dakikaların orta alan mücadelesine sahne olduğu karşılaşma, konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

31. dakikada gösterdiği kırmızı kartın ardından Maç boyunca oyunda sertliğe izin veren ve verdiği kararlarla taraftarın tepkisine neden olan maçın hakemi Bayram Başkan 90 dakikanın bitiş düdüğüyle birlikte seyircilerden tepki gördü.

Haftanın sonuçları ve puan durumu şöyle:

Ankara Demirspor - Erzin Belediyespor: 4-1
Bayburt Grup Özel İdare - BB Erzurumspor: 0-1
Bergama Belediyespor - Sakaryaspor: 0-1
Beylerbeyi - Kayseri Şekerspor: 4-2
Etimesgut Belediyespor - Balçova Yaşamspor: 2-2
İstanbul Güngörenspor - Anadolu Üsküdar 1908: 1-7
Kahramanmaraş BBSK - Silivrispor: 0-1
Orhangazispor - Ayvalıkgücü Belediyespor: 0-0
Van BBSK - Sandıklıspor: 1-2

27 yıl sonra yine çirkin görüntüler

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Gençosman Stadyumu, çirkin görüntülere sahne oldu. Kale arkasında kendilerine ayrılan bölümün tamamını dolduran Erzurumspor taraftarları, dışarıdan taş atıldığını iddia ederek bir anda saha içerisine girdi.

Emniyet güçlerinin müdahale etmekte güçlük çektiği olaylarda saha içerisine giren Erzurumspor taraftarları arasındaki bir grup, Bayburtspor taraftarını tahrik eden hareketlerde bulundu.

Ev sahibi takımın taraftarı da sahaya inecekti!

Bayburtlu taraftarların da sahaya girmek için tel örgüleri zorlayarak aşmaya çalıştığı olaylar, emniyet güçleri tarafından kontrol altına alındı. Sahaya girmek isteyen ev sahibi takımın taraftarına engel olarak olayların daha kötü bir noktaya gelmesine engel olan emniyet güçleri, Erzurumspor taraftarlarını daha sonra toplu halde karşı tribüne aldı. Burada da tahrik edici hareketlere devam ettiği gözlenen bir grup taraftar nedeniyle konuk ekibin tüm taraftarı uzun bir süre statta bekletildi. Güvenliği tamamen kontrol altına alan emniyet güçleri daha sonra stadı tamamen boşalttı.

Öte yandan Gençosman Stadı'nda bugün yaşananlar, 27 yıl önce Bayburtspor - Erzurumspor arasında aynı statta oynanan karşılaşmanın ardından yaşanan olayları akıllara getirdi. 1987-1988 sezonu PTT 1. Lig'de karşılaşan iki komşu şehir takımının maçı 1-1 sona ererken, maçın ardından olaylar çıkmış ve çok sayıda taraftar yaralanmıştı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 9 yıl önce

Hastaneye,yolculuga, alisverise, gezmeye erzuruma sonrada burada macin basindan sonuna kufur ediyoruz tas atiyoruz ne kadar nankor adamlarimiz var bizim utanin

Avatar
taraftar 9 yıl önce

Oldumu bu arkadaşlar, Erzurum ile Bayburt'un ne farkı var. Bugün Erzurumlulara büyük yanlış yaptık.

Avatar
vedat 9 yıl önce

bayburtlu olmaktan gurur duyanlardanım misafir.nankörlük ilk yarı bize yapıldı küfür konusunda hem fikiriz ama erzuruma alışverişe gidenler nankör bence hastane konusundada erzurum hastanelerine bizi layık gören siyasiler utansın.bayburtluya saygısı olmayıpta yabancı sempatizanlıgını bırakın.memleketinize sahip çıkın

Avatar
alperen6969 9 yıl önce

ben bayburtluyum erzurumu zerre kadar sevmem... ve burada kalkıp yanlış yaptık diyenler.. erzurumda yapılan yanlışları görmeyenlerdir.. hale kendimizi aşagı görmekten ileriye bile gidemiyoruz.. her zaman şu kavram vardır... bayburt gümüşhane ile bağdaşabilir.. ama kendini begenmiş erzurumlularla asla.. dadaş derler kendilerine sadece agızda geçerli ilerisine gidemezler aynı ruslara erzurumu teslim ederken ki gibi...

Misafir Avatar
erzurum 9 yıl önce @alperen6969

erzurum sana bayiliyor kardeşi̇m

Beğenmedim! (1)
Avatar
SADECE KARAYOLUNU KULLANA BİR VATANDAŞ 9 yıl önce

aracimi mahfetti̇ni̇z ulan Allah belanizi versi̇n

Avatar
taraftar 9 yıl önce

Oldumu bu arkadaşlar, Erzurum ile Bayburt'un ne farkı var. Bugün Erzurumlulara büyük yanlış yaptık.

Avatar
Dadaş 9 yıl önce

Tüm bayburtlulara slm. şu kendini bilmezler Bayburtlu olamaz yazıklar olsun ne iddanız var, Sakaryayımı istiyorsunuz. Bunlar hariç tüm bayburtlulara Erzurum'dan selam