Gol yememe rekoru, Bayburt'taki maça kadar sürdü

Futbolda dünyanın en uzun süre gol yemeyen kalecileri arasında yer alan Erdoğan Üçüncü’nün Türkiye rekoru Bayburtspor maçına kadar sürmüştü.

Gol yememe rekoru, Bayburt'taki maça kadar sürdü
Bayburt Postası - Futbolda dünyanın en uzun süre gol yemeyen kalecileri arasında yer alan Erdoğan Üçüncü’nün Türkiye rekoru Bayburtspor maçına kadar sürmüştü.

Bafraspor’un eski file bekçisi Erdoğan Üçüncü, Türkiye’nin profesyonel liglerde en uzun süre gol yemeyen kaleciler listesinde bulunuyor. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun (IFFHS), kalecilerin sadece ulusal lig maçlarını baz alarak yaptığı değerlendirmeye göre dünyada tüm zamanların en uzun süre gol yemeyen kaleciler listesinde yer alan Trabzonspor’un efsane kalecisi Şenol Güneş’ten daha uzun süre gol yemeyen isim ise Bafraspor’un eski file bekçisi Erdoğan Üçüncü.

Eski milli file bekçisi Şenol Güneş, ulusal lig statüsünde 1110 dakikayla dünyada 17. sırada gösterilirken, Türkiye’deki tüm profesyonel ligler baz alındığında da rekor aslında Erdoğan Üçüncü’ye aitti. 1990-1991 sezonunda Şenol Güneş’i geride bırakan Erdoğan Üçüncü’nün 1139 dakikalık rekoru ise aynı sezon Gençosman Stadı’nda son bulmuştu.

1990-1991 sezonuna kadar Türkiye'de tüm zamanların rekoruydu!

1990-1991 sezonunda Türkiye'de tüm zamanların ve tüm profesyonel liglerin en uzun süre gol yememe rekoruyla Gençosman Stadı’na çıkan Erdoğan Üçüncü, Bayburtspor’un forveti Güven Köksal Kutlu’nun golüne engel olamamıştı. 3. Lig 1. Grup’ta oynanan bu unutulmaz maçta, Bayburtspor 59. dakikada Güven’in ayağından bulduğu golle karşılaşmayı 1-0 kazanırken, aynı zamanda Bafraspor’un yenilmezlik unvanına da son verilmişti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.