Temizlik işçisinden örnek davranış

Bayburt Belediyesi temizlik işlerinde şoför olarak görev yapan Murat Karabacak bulduğu 500 Euro’yu sahibine teslim etti.

Temizlik işçisinden örnek davranış
Bayburt Belediyesi temizlik işlerinde şoför olarak görev yapan Murat Karabacak bulduğu 500 Euro’yu sahibine teslim etti.

Her sabah aracıyla konteynırlardan çöpleri almak için mesaiye başlayan Murat Karabacak isimli temizlik işçisi iki gün önce yaşadığı olayı şöyle anlattı:

“Araç şoförü olarak her gün iki arkadaşımla birlikte çöp konteynırlardaki çöpleri almak için görev yapıyoruz. İki gün önce mahalle arasında bir çöp konteynırının  yanına çöpe atılmak üzere bırakılmış bir baza yatağını alarak aracımızın üzerine koyduk. Yatağın yırtık olan bir bölümünde 500 Euro para olduğunu gördüm. Paranın sahibinin bulunması için Belediye’nin ilan bölümünden anons ettirdim. Bu yolla netice alamayınca İl müftülüğüne giderek durumu anlatım ve paranın sahibini bulamadığım takdirde ne yapmam gerektiğini sordum. Bana Kur’an Kursu'na veya ihtiyaçlı birisine verirsin dediler.”

Yatağın çöpe bırakıldığı caddedeki esnaflara giderek soruşturduğunu belirten Karabacak, “Bir mobilya satıcısı olan F.Y. isimli esnafın bilgileri doğrultusunda baza yatağının sahibine ulaşmış olduk. Kendisiyle görüştüğümüz paranın sahibi Y.A. isimli vatandaşa bu gün parasını vereceğim” dedi.

Karabacak, “Biz Bayburtlular olarak ve ailemizden bu zihniyetle yetiştik. Kul hakkının helal ve haramın ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Bulduğum parayı ihtiyacım olduğu halde yemeye vicdanım el vermedi. Onun için sahibini bularak doğru bir iş yaptığıma inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Ümit Kondolot

Anahtar Kelimeler:
Murat Karabacak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.