“Yaşadığım heyecanı anlatamam”

Bayburt Postası -  Bayburt Baksı Müzesi’nin ilk sergi açılışında bulunanlar arasında kuşkusuz en heyecanlısı Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’dı. Sözlerine “Yaşadığım heyecanı anlatamam” diyerek başlayan Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, “bugün bizler için çok önemli bir gün” dedi. Emeği geçenlere, sanatçılara, Bayburtlulara ve Baksı’lı köylülerine teşekkür eden Koçan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün çok önemli bir gün. Bu organizasyon Baksı Müzesi’nin ilk sergisidir ve çok önemlidir. Yaşadığım heyecanı anlatamam. 81 il, 81 sanatçı projesi sanatı toplumla buluşturmaya yönelik bir projedir. Bu birliktelik Baksı Müzesi’nde sağlandığı için ayrıca mutluyum.

“Yaşadığım heyecanı anlatamam”

Günün en heyecanlısı ve en keyiflisi çok doğal olarak Prof. Hüsamettin Koçan'dı...Bayburt Postası -  Bayburt Baksı Müzesi’nin ilk sergi açılışında bulunanlar arasında kuşkusuz en heyecanlısı Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’dı. Sözlerine “Yaşadığım heyecanı anlatamam” diyerek başlayan Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, “bugün bizler için çok önemli bir gün” dedi. Emeği geçenlere, sanatçılara, Bayburtlulara ve Baksı’lı köylülerine teşekkür eden Koçan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün çok önemli bir gün. Bu organizasyon Baksı Müzesi’nin ilk sergisidir ve çok önemlidir. Yaşadığım heyecanı anlatamam. 81 il, 81 sanatçı projesi sanatı toplumla buluşturmaya yönelik bir projedir. Bu birliktelik Baksı Müzesi’nde sağlandığı için ayrıca mutluyum.

Misafirlerini açılış öncesinde Baksı Müzesi'nin doyumsuz Çoruh manzarasında ağırlayan Prof. Hüsamettin Koçan müze hakkında bilgiler verdi...Sanatçı merkezde oturduğu yerde kalmamalı, kırsala inerek toplumun bulunduğu yere gitmelidir. Bu bakımdan Ahmet Güneştekin çok önemli bir projeye imza atıyor. Ayrıca şunu da ifade etmek istiyorum. Murat Morava ve Esra Aliçavuşoğlu müzemizin oluşumunda emekleri olan insanlardır. Kendilerine de teşekkür ediyorum. Bu bina sanatçıların binasıdır. Bu mekan geleceği inşa edecek sanatçıların yetişeceği bir mekandır. Böylesine sonuçları düşündüğümde kendimi çok mutlu hissediyorum. Emeği geçen tüm sanatçılara, Bayburt insanına, Bayburt bürokrasine ve Baksı yani bizim köylülere çok teşekkür ediyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sergi açılışında konuklara sinevizyon gösterisi izlettirildi...Açılışa katılan misafirler Baksı Müzesi'nin farklı bölümlerini gezerek, müzede devam eden çalışmaları yerinde gördü...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sergide, Bayburt'a has yerel ürünlerde yer aldı...Serginin diğer bir özel bölümünü ise çağdaş el sanatları oluşturdu...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.