Roz’un Sonbaharı 1 Mayıs’ta vizyonda

Sular altında kalan Hasankeyf, Hasankeyf’e parelel herkesin kendi suyunun altında kalma hikayesi… Benim ve Roz’un Sonbaharı sahiciliğiyle hepimizi sarsmaya aday. Hasankeyf, Batman ve Mardin’de çekilen Benim ve Roz’un Sonbaharı adlı sinema filmi 1 Mayıs 2009’da vizyona giriyor. Senaryosunu ve yönetmenliğini Handan Öztürk’ün yaptığı film yaklaşık iki yılda tamamlandı. Başrollerini Serkan Altunorak’ın oynadığı filmde Öznur Kula, Serra Yılmaz, Zerrin Arbaş, Leyla Batgi, Bahar Ün, Abdullah Tapkan, Tevfik Yapıcı, Aytaç Ağırlar, Murat Batgi, Osman Hınav, Zelal Öztürk, Gıyasettin Şehir, Faruk Acar, Mürsel Emektar gibi oyuncular yer aldı.  

Roz’un Sonbaharı 1 Mayıs’ta vizyonda

Bahar ÜnSular altında kalan Hasankeyf, Hasankeyf’e parelel herkesin kendi suyunun altında kalma hikayesi… Benim ve Roz’un Sonbaharı sahiciliğiyle hepimizi sarsmaya aday. Hasankeyf, Batman ve Mardin’de çekilen Benim ve Roz’un Sonbaharı adlı sinema filmi 1 Mayıs 2009’da vizyona giriyor. Senaryosunu ve yönetmenliğini Handan Öztürk’ün yaptığı film yaklaşık iki yılda tamamlandı. Başrollerini Serkan Altunorak’ın oynadığı filmde Öznur Kula, Serra Yılmaz, Zerrin Arbaş, Leyla Batgi, Bahar Ün, Abdullah Tapkan, Tevfik Yapıcı, Aytaç Ağırlar, Murat Batgi, Osman Hınav, Zelal Öztürk, Gıyasettin Şehir, Faruk Acar, Mürsel Emektar gibi oyuncular yer aldı.

 

Görüntü yönetmenliğini Ulaş Zeybek ve Ferhan Akgün’ün, Müziklerini Ulaş Özdemir ve Erdem Doğan’ın, animasyonlarını Grup Marifet’in yaptığı Benim ve Roz’un Sonbaharı’nın dağıtımını Özen film yapıyor.

 

Serkan Altınorak’ın idealist bir gazeteciyi canlandırdığı film,  kasabasını kurtarmaya çalışan halkın ve ona önderlik eden gazeteci Metin’in mücadelesini ve bu mücadelenin iniş çıkışlarını sıcak ve renkli insan öyküleriyle anlatıyor.

Öznur Kula Benim ve Roz'un SonbaharıÇıkarları peşinden değil doğruları peşinden giden, günümüzdeki ahlaki çöküşe rağmen hala doğrularına sahip çıkan bunun mücadelesini verenlerin filmi olan Benim ve Roz’un Sonbaharı gazeteci Metin’in ve kasaba halkının trajedisini Irak, Amerikan Savaşı fonunda anlatıyor.

Çekim mekanı olarak kullanılan Hasankeyf’i suların nasıl yutacağını gösteren digital efektlerin yanı sıra iddialı aksionel efektlerin de yer aldığı filmde, doğunun sert gerçeği, yörenin büyülü görüntüleri ve kendine özgü romantizmiyle birleştiren sahneleriyle dikkat çekiyor.

Yönetmen Handan Öztük bunu;  gerçekten modern ve büyüleyici bir masal çıkartmayı başardık diyerek ifade ediyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.