Bayburt'ta evlenmeler ve boşanmalar azaldı

Türkiye istatistik Kurumu (TUİK), geçtiğimiz yılın evlilik ve boşanma istatistiklerini açıkladı.

Bayburt'ta evlenmeler ve boşanmalar azaldı
Bayburt Postası - Bayburt'ta evlenme ve boşanmalar bir önceki yıla göre azaldı. Türkiye istatistik Kurumu (TUİK), geçtiğimiz yılın evlilik ve boşanma istatistiklerini açıkladı. Bayburt'ta evlenen çiftlerin sayısı 2015 yılında 495 iken 2016 yılında yüzde 6 daha azalarak 465 oldu.

Kaba evlenme hızının 2016 yılında en yüksek olduğu il, binde 10,19 ile Kilis oldu. Bu ili binde 8,78 ile Aksaray, binde 8,74 ile Şanlıurfa ve Adıyaman izledi. Kaba evlenme hızının en düşük olduğu il ise binde 5,07 ile Gümüşhane oldu. Bu ili binde 5,51 ile Bayburt, binde 5,59 ile Tunceli izledi.

Boşanmalar da azaldı

Ortalama ilk evlenme yaşı, ülke genelinde 2016 yılında erkekler için 27,1, kadınlar için 24 oldu. Erkek ile kadın arasındaki ortalama ilk evlenme yaş farkı ise 3,1 yaş olarak gerçekleşti. Ortalama ilk evlenme yaş farkının en yüksek olduğu il 4,7 yaş ile Kars oldu. Bu ili 4,3 yaş ile Ağrı, 4,2 yaş ile Bitlis, Ardahan ve Iğdır izledi. Ortalama ilk evlenme yaş farkının en düşük olduğu il ise 2,4 yaş ile Karabük oldu. Bu ili 2,5 yaş ile Şırnak ve Kastamonu izledi.

Bayburt'ta ise ilk evlenme yaşı erkeklerde 26,6 kadınlarda 23,1 olarak kaydedilirken yaş farkı ise 3,5 oldu. Verilere göre kaba boşanma hızının en düşük olduğu 17 ilden biri olan Bayburt'ta boşanma sayısı 52 olarak kaydedildi. Bir önceki yıl bu rakam 53'tü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.