Anadolu Basını, 'Hikmet Abisi'ni kaybetti!

Türk basını bir duayenini daha yitirdi.

Anadolu Basını, 'Hikmet Abisi'ni kaybetti!
Bayburt Postası - Anadolu Basını'nı karikatürleri ile destekleyen Aksoy, uzun bir dönem gazetemizi de karikatürleri ile renklendirmişti. 

Gazeteci-yazar-karikatürist Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Trabzon Temsilcisi Hikmet Aksoy (83) tedavi gördüğü Trabzon Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaşamını yitirmesinin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Vakfıkebir Merkez Eski Cami önünde saat 11.00’de koronoviris önlemleri kapsamında tören düzenlenmeden kılınan cenaze namazından sonra Cumhuriyet Mahallesi’ndeki aile kabristanına defnedildi. Cenazeye Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, ailesi ve meslektaşları katıldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de Trabzon Temsilcisi Hikmet Aksoy için yayımladığı başsağlığı mesajında şöyle dedi: “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Trabzon Temsilcimiz Hikmet Aksoy’un vefatını büyük üzüntüyle öğrendik. Uzun yıllar TGC’ye, gazetecilik ve çizerlik mesleklerine başarıyla hizmet veren usta gazeteci Hikmet Aksoy’u hiç unutmayacağız. Ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz.”

Trabzon'un en önemli yazar, gazeteci ve karikatüristlerinden Hikmet Aksoy, vefat etti. Bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Aksoy'un cenaze töreni Koronavirüs tedbirleri kapsamında az katılımla düzenlenecek. Aksoy'un memleketi Vakfıkebir'deki aile kabristanlığında defnedileceği belirtildi.

Hikmet Aksoy kimdir?

Araştırmacı, karikatürist. 1937, Vakfıkebir/Trabzon doğumlu. İlk ve ortaokulu ilçesinde, liseyi Giresun’da okudu. Lise öğrenimi sırasında İstanbul gazetelerine muhabirlik yaptı. İlk yazısı 1953’te Vefa dergisinde, 1959-62 arası karikatürleri Türkiye Spor, Son Havadis, Büyük Gazete, Şaka, Tef vb. dergi ve gazetelerde yayımladı. Askerliğini yaptığı Simav ilçesinde Köy Raporu adlı bir gazete çıkardı (1963-65). 1959’dan bu yana Trabzon gazetelerinden Hizmet, Hakimiyet, Son Haber, Türksesi vb. gazetelerinde yayın yönetmeni ve yazı işleri müdürü olarak çalıştı. Basın kuruluşlarından yirmi civarında ödül aldı. 1996’da Karadeniz Fıkraları Ajansını kurdu.

Öte yandan yazar Nazan Bekiroğlu’nun Hikmet Aksoy’la yaptığı uzun söyleşi ‘Karınca İzleri’ adıyla kitaplaşmıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.