Serin Bayburt'ta Ramazan

Bayburt'ta bu yıl yine Ramazan ayı dolayısıyla Haziran'da başlayacak yoğunluğun önümüzdeki günlerde kendini göstermesi bekleniyor.

Serin Bayburt'ta Ramazan
Bayburt Postası – Bayburtlu gurbetçiler, son yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan coşkusunu yine memleketlerinde yaşamak istiyor. Yaz mevsiminin başladığı bu günlerde, herkesi tatil heyecanı sarmaya başladı. Doğa ve yayla turizmiyle birlikte huzurlu ve sakin şehir yapısıyla Doğu Karadeniz Bölgesi’nin genelinde en çok tercih edilen şehirlerinden biri olan Bayburt, misafirlerini bekliyor.

Ülke genelinde tatilini denizde geçirmek isteyenler daha çok Akdeniz, Ege, Karadeniz ve Marmara sahillerini tercih ederken, alternatif arayanlar ise yaylaları tercih ediyor. Son yıllarda deniz, kum, güneş turizmine karşı yayla turizmine yönelen yerli ve yabancı turistlerin mekan seçtikleri yerlerin başında yaylalarıyla ünlü Doğu Karadeniz Bölgesi daha çok öne çıkıyor.

Kış boyunca sessizliğin hakim olduğu Bayburt da, yaz mevsimi ile birlikte yoğunlaşan kalabalıklarla şenlenmeye hazırlanıyor. Bu yıl yine Haziran ayında başlayacak yoğunluğun önümüzdeki günlerde kendini göstermesi bekleniyor.

Son yıllarda Ramazan ayı dolayısıyla Haziran, Temmuz ve Ağustos ayının yoğun geçtiği Doğu Karadeniz’de olduğu gibi Bayburtlu gurbetçilerin de memleketlerini tercih etmesi, yaz aylarının daha yoğun geçmesine sebep olmuştu. Seyahat ve turizm acentelerinden edinilen bilgiye göre yerli ve yabancı turistlerin tatil programını daha çok Haziran, Temmuz ve Ağustos ayına göre hazırladığı öğrenildi. 

Tercih nedeni

Bu günlerde herkesi tatil heyecanı sarıyor… Sarıyor ama kimine göre tatil yeri için hangi bölgenin tercih edileceğine henüz karar verilmiş değil! Çünkü bu yaz geçtiğimiz yıl olduğu gibi önceki yıllara göre daha sıcak geçecek… Uzmanlara göre deyim yerindeyse kavuracak… Mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların beklendiği bölgelerin başında da tahmin edildiği gibi Akdeniz, Ege ve Marmara sahilleri geliyor… Bu yüzden serin ve sakin yapısıyla dikkat çeken Doğu Karadeniz Bölgesi artık tatil için en ideal bölge olarak öne çıkıyor. 

Geçtiğimiz yıl yaz mevsiminin Ramazan ayına denk gelmesi ile programlarını uzatmak zorunda kaldıklarını belirten gurbetçiler, anlaşılan bu yaz daha hazırlıklı. Bu yıl tatil için daha çok Haziran ve Temmuz ayını tercih ettiklerini belirten gurbetçiler, Bayburt'un serin havasıyla ideal bir şehir olduğu için tatil keyfini ise genelde yaylalarda ve mesire alanlarında çıkarmak istediklerini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yurdanur 8 yıl önce

iyi hos guzelde soyle bir etrafinza donun bakin. Hatta kapinin onune bi cikip goz gezdirin bakalim siz disarda olsaniz memleket o haldeyken sirf ramazan icin oraya gelir misiniz?

Avatar
dertli 8 yıl önce

memleketi pislik götürüyor yol yok yürüyesin su yok içesin neymiş efendim hava serin ramazanda bayburta gidelim, olduuuuuuuuuuu

Avatar
seko69 8 yıl önce

bu rezil şehirde, böyle bir toz toprağın, çukurların, su kesintilerinin, pisliğin yaşandığı şehire hangi gurbetçi gelecek merak ediyorum. insanlar eskiden buraya kafa dinleme, istirahat etmeye az da olsa sıla-i rahim yapmaya geliyorlardı.. şimdi alt yapı teranesi ile yaşanmaz bir şehir haline gelen bu şehre kim neden gelsin?

Avatar
Almanyadan Ferah 8 yıl önce

Anca ahkam kesin. Begenmeyin. Ne yapiyorsunuz Bayburt icin. Erkeklere ver bos bos gezsinler caddelerde. SEKO69 Rezil sensin. Begenmiyorsan o 69u eklemiceksen ismine. Bayburtun kendi halki böyle diyosa disardakiler ne desin??!! Siz heralde hic gurbette yasamadiginiz icin degerini bilmiyorsunuz. Ne olursa olsun Memlekettir. Degerini bilin. Burdan yazacaginiza gidin görevli kurumlara sikayetinizi bildirin!i