Karabulut: "Bayburt’a verdikleri sözü tutmadılar"

BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Saadet Partisi'nin Bayburt Milletvekili Adayı Ünsal Karabulut, AK Parti'nin Bayburt'a verdiği hiç bir sözü tutmadığını belirtti.

Karabulut: "Bayburt’a verdikleri sözü tutmadılar"

Bayburt Postası - BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Saadet Partisi'nin Bayburt Milletvekili Adayı Ünsal Karabulut, AK Parti'nin Bayburt'a verdiği hiç bir sözü tutmadığını belirtti. Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi tarafından kurulan Milli İttifak’ın Bayburt Milletvekili Adayı Karabulut, Bayburt’un Aydıntepe, Demirözü ilçeleri ile Gökçedere beldesinde meydan mitinglerinde konuştu.

Son olarak Aydıntepe  mitinginde konuşan Karabulut, 2011 Genel Seçimlerinde AK Parti'den aday olarak meclise giden milletvekilinin ve zamanın Başbakanının ‘İkinci milletvekilinizim’ dediği halde taahhüt ve sözlerini tutulmadığını belirtti. Karabulut; "Bayburt’un bir 4 yıl daha tahammülü yoktur. Bakınız; askeriyemizde 300 kişi çalışmakta. Bizler kışlamıza ‘acemi er eğitim gelmesini beklerken’ onu bile şehrimizden çıkarıyorlar. Halkımızın 400 triyona yakın borcu var. Kim nasıl öder bunu" dedi.

"Bayburt zübüklerden kurtarılacaktır"

Milletvekili olması halinde Bayburt’un çehresini değiştireceğini, konuşlandıracağı rüzgar gülleri ile elektrik enerjisinin sağlanacağını dile getiren Karabulut; "Memleketimizde 50 yıldır alt yapı çalışması sürüyor. Şehrimiz yaşanacak halde değil. Evvelinde ormanların bulunduğu dağlarımız çorak ve çıplak ve 26 yıldır il olan bu şirin kentimizi baştan sona gözden geçireceğiz. Saadet Partimizle birlikte elimizden hoyratça alınan ‘Et Balık Kurumu, Kesici Aletler Fabrikası, Süt Fabrikası tekrar aktivite edilecektir. Ormanlık hale gelen dört tarafımızda rüzgar gülleri konulacak ve Aslan Dağı'na solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisi için tam teçhizatlı hastane inşa edilecektir. Vatandaşımızın kredi ve tüketici borçlarının faizleri silinecek rahat nefes almaları sağlanacaktır. İş Kurumu gibi taşeron yuvaları ‘kadrolu iş alanlarıyla’ yeniden  oluşturulacaktır. Bayburt'umuzu beyin göçünden kurtaracak, adaletli yöneticilerin iş başına gelmesi sağlanacaktır. Partizanlığa son verilecektir. Yarım kalmış yatırımlar tamamlanacaktır. Zübüklerden Bayburt kurtarılacaktır’’ diye konuştu. 

"MGK’da bütün cemaatleri fişlediler"

AK Parti’nin Milli Güvenlik Kurulu'nu kaldırmak için geldiğini ancak MGK’da bütün cemaatleri fişlediğini söyleyen Karabulut, AK Parti’nin 2011 seçim beyannamesinde belirttiği hiçbir şeyi yapmadığını belirtti. Beyannamede marka şehirler, ileri demokrasi, güçlü ekonominin yer aldığını ifade eden Ünsal Karabulut, sözü açıklanan işsizlik rakamlarına getirdi. İşsizlik rakamlarının tarihi zirve yaparak yüzde 12 olduğunu ifade eden Ünsal Karabulut, “Tarım dışı işsizlik yüzde 15, genç nüfusta işsizlik yüzde 20, siz neyi çözdünüz neyi, çıkın bu millete söyleyin, hangi verdiğiniz sözü yerine getirdiniz?” diye sordu. Toplumun arasına fitne ve nifak sokularak dini grupların, cemaatlerin birbirine düşürüldüğünü anlatan Ünsal Karabulut, “Milli Güvenlik kurulunu kaldıracağız diye geldiler, milli güvenlik siyaset belgesinin hiçbir geçerliliği yoktur dediler, şimdi milli güvenlik kurulunda, milli güvenlik siyaset belgesinde bütün cemaatleri fişlediler. Bunu hepimiz iyi bileceğiz. Bugün bir başka cemaate, yarın bir başka cemaate” ifadelerini kullandı.

"Helal yolsuzluk patenti aldılar"

İktidarın iki şeyi yaptığını, bunlardan ilkinin susuz belde bırakmamak olduğunu anlatan Ünsal Karabulut, “Bırakmadılar, beldeleri kapattılar, susuz belde de kalmadı. Bir de demişler ki 10 tane marka oluşturacağız, dünya çapında. Biz de zannettik ki, 10 marka denilince üreten, teknolojik, gerçekten dünya ekonomisine, Türkiye ekonomisine katma değer sağlayacak markalar sandık. Ama evet 10 tane marka ürettiler, peki neymiş bu markalar, birincisi kaçak saray, ikinci marka bu sarayın dalkavukları, çeşit çeşit her gün televizyonda izleyebilirsiniz, kimi soytarılık yapıyor, kimi iftira atıyor. Üçüncüsü meşru PKK; daha önce terör örgütüydü şimdi meşru. Dördüncüsü helal yolsuzluk, helal yolsuzluk nasıl yapılır bunun patentini aldılar. Beşincisi Rıza Zarrap ve beslemeleri, altıncısı bakara-makara, yedincisi ayetli pasta, sekizincisi belediye alanına Kabeli tavaf, dünyanın hiçbir yerinde yok, Mekke ve Medine’ye gitmenize gerek yok, İstanbul’a gidin, belediyenin bahçesinde Kabe’nin etrafında tavaf yapabilirsiniz. Dokuzuncusu türbe kaçırma operasyonu, bir türbe nasıl kaçırılır gece yarısı, bunu markalaştırdılar. Onuncusu da fiyakalı, yüksek maliyetli TRT dizileri, milleti oyalamak için TRT dizileri” diye konuştu.

"Hükümet HDP ile anlaştı"

Ünsal Karabulut ayrıca, hükümet ile HDP’nin göstermelik bir kavgaya giriştiğini ancak anlaştıklarını ileri sürdü. HDP ve AKP’nin anayasa değiştirme çoğunluğuna ulaşması durumunda birinin başkanlığı, diğerinin de özerklik alacağını iddia eden Karabulut, bunu AKP’nin vicdanlı milletvekillerinin itiraf ettiğini belirtti. Ünsal Karabulut, alternatif arayanlara Milli İttifak’ı göstererek, “Hiçbir tereddüdüm yok, HDP’ye verilen her oy AKP’ye verilmiştir, AKP’ye verilen her oy da HDP’ye verilmiştir. Hangi sebeple olursa olsun, HDP’ye oy vermek bu millete, bu devlete, bu ülkeye ihanetir. İşte size alternatif, Milli İttifak’a oylarınızı verin” şeklinde konuştu.

Temur: "İktidarınızda israf ve yolsuzluk zirve yaptı"

Ünsal Karabulut’un ardından Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Osman Nuri Temur, Cuma namazı çıkışında meydanda  toplanan kalabalığa seslendi. Diğer partileri Milli İttifak korkusunun aldığını ifade eden Temur, “O yüzden şimdi bir başka yol tutturdular. Cumhurbaşkanımız bir taraftan, Başbakanımız öbür taraftan, milleti koalisyonla korkutmaya çalışıyorlar. Neymiş, istikrar bozulursa koalisyon olurmuş. Koalisyon olursa hizmet olmazmış. Beni iyi dinleyin. Milli Görüş koalisyonunda Kıbrıs Barış Zaferi kazanıldı. Sizin tek başınıza iktidarınızda askerimizin başına çuval geçirildi. Milli Görüş koalisyonunda Ağır Sanayi Fabrikaları kuruldu. Sizin tek başınıza iktidarınızda ABD üsleri, NATO rampaları kuruldu. Sizin tek başınıza iktidarınızda Anadolu'muza İsrail'i korumak için füze kalkanı ve patriot füzeleri dikildi. Milli Görüş koalisyonunda Çekiç Güç kovuldu. Milli Görüş koalisyonunda işçiye, memura yüzde 130 zam yapıldı, sizin tek başınıza iktidarınızda ise yüzde 3. Milli Görüş koalisyonunda havuz sistemi kuruldu, faiz lobisinin hortumu kesildi, sizin 13 yıllık tek başına iktidarınızda 600 milyar faiz ödendi. Milli Görüş koalisyonunda D-8'ler kuruldu, sizin tek başına iktidarınızda AB ile kölelik anlaşması imzalandı. Milli Görüş koalisyonunda tek kuruş yolsuzluk yoktu, sizin tek başınıza iktidarınızda israf ve yolsuzluk zirve yaptı" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.