Burç: "Akıl tutulmasını kim yaşıyor?"

Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, bir yazılı açıklama yayınlayarak AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal’a cevap verdi.

Burç: "Akıl tutulmasını kim yaşıyor?"
Bayburt Postası - Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, yazılı bir açıklama yayınlayarak AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal’a cevap verdi. Burç, Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu’nun İç Güvenlik Paketi ile kapatıldığını belirterek, “Bir iktidar il başkanının bunu bilmemesi neyle açıklanabilir. Akıl tutulmasını kim yaşıyor. Biz söyleyelim, Polis Okulları vekillerinizin onayladığı, Cumhurbaşkanının imzaladığı İç Güvenlik Paketi yasasıyla kapatıldı” dedi. 

Açıklamasında demiryolu konusuna da değinen Burç, “Millet sizin uydurma siyasetinizin ve her şeyin farkında. KTÜ’den bir profesör yıllarca mücadelesini verdi. Bayburt’ta bu konuyu gelip anlattı, ne zaman dikkate aldınız? Hatta bu millet imza kampanyası başlattı. Ona da bakmadınız. Şimdi milleti kandırmak için bilboard reklamına çıkıyorsunuz. Bakınız, 18.01.2013 tarihinde Erzincan-Tirebolu-Gümüşhane-Trabzon güzergâhının ÇED raporu yayınlandı. Bu güzergâhlarda Bayburt diye bir yer yoktur” diye konuştu.

Başbakan’ın 200 yataklı hastane sözünün Bayburt’ta ancak ek binalarla gerçekleşebileceğini belirten Burç, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal’ın, “Milletvekili adayları sağlık müdürü iken, hastalarımız muayenehanelere para vermekten bıkmışlardı, şimdi hangi hasta muayenehanelerde bakılıyor?” ifadelerine ise, sert çıktı.

Burç, “Sizin ölçünüz bu işte. Adayımız Sağlık İl Müdürlüğü görevini 3.5 yıl MHP döneminde, 9 yılda AKP döneminde yapmıştır. Ve adayımız görev yaptığı süre boyunca tüm Bayburt halkına eşit davranarak siyaseti kuruma yansıtmadan hizmet etmiştir. Siz ne yaptınız, 2011’de istifa eder etmez o boşluktan yararlanıp, o koltuğa kimi getirdiniz? Herkes konuşur, AK Parti yapar, bu millet de bunları görür” şeklinde konuştu.

Burç, MHP adayı Dr. Karabey Kadri Karaoğlu'nun sosyal medya hesabını takip edenlerin görevlerinden alındığı iddiasında bulunduğu açıklamasında, MHP döneminde Bayburt’ta yapılan hizmetleri de sıraladı.

Burç, şu açıklamayı yaptı:

"AKP İl Başkanı Hakan Kobal, yaptığımız açıklamaya maalesef yine seçmenin aklıyla alay eden ifadelerle cevap vermeye devam etmiştir. Polis okullarını, polis akademilerini Cumhurbaşkanı’nın onayladığı iç güvenlik paketi ile kapattınız. Bunu bilmiyor herhalde. Polis okulundan 13, emniyet müdürlüğünden 8 amir ve müdürü niye gönderdiniz? Bunu açıklayamıyor. Polis okulu neden öğrenci almıyor? Buna cevap vermiyor. İçişleri Bakanı Efkan Ala, sürekli ve ısrarlı bir şekilde 'polis okullarını kapatacağız' derken sizin mi haberiniz olmadı, yoksa geri adım atıldı da bizim mi haberimiz yok. Polis okulu şu anda öğrenci alıyor mu, almıyor mu? Bizim akıl tutulması yaşadığımızı söyleyenler lütfen buna cevap versin. Aksi halde bir iktidar il başkanının bunu bilmemesi neyle açıklanabilir veya akıl tutulmasını kim yaşıyor? Biz söyleyelim, Polis okulları vekillerinizin onayladığı, Cumhurbaşkanı’nın imzaladığı İç Güvenlik Paketi yasasıyla kapatıldı."

“Başbakanın dediği gibi Bayburt’a ancak selam veriyor”

“Diğer bir konu demiryolu. Millet sizin uydurma siyasetinizin ve her şeyin farkında. KTÜ’den bir profesör yıllarca mücadelesini verdi. Bayburt’ta bu konuyu gelip anlattı, ne zaman dikkate aldınız? Hatta bu millet imza kampanyası başlattı. Ona da bakmadınız. Sayın Başbakan, Bayburt mitinginde 'Gümüşhane'ye kadar gelir de Bayburt'a selam vermeden bırakır mıyız" diyor. Burada ise 'tren yolu hayırlı olsun' bilboard reklamı olmuş.  Bakınız, 18.01.2013 tarihinde Erzincan-Tirebolu-Gümüşhane-Trabzon güzergâhının ÇED raporu yayınlandı. Bu güzergâhlarda Bayburt diye bir yer yoktur. Bunu da halkımız biliyor. Bu güzergaha göre tren Gümüşhane’den geçiyor, tam da Başbakanın dediği gibi Bayburt’a ancak selam veriyor. Tren hem Gümüşhane'den hem Bayburt'tan nasıl geçiyor? Hodri meydan diyorum. Hadi bu zik-zak projenin detaylarını kamuoyuyla paylaşsınlar da hep birlikte destek verelim ve alkışlayalım."

“En son Maden’i kapattınız sıra Akşar’da”

“Sayın Başbakan 200 yataklı hastane sözü veriyor. Bu yeni bir hastane değildir, ek yapılarak 200'e tamamlanacaktır. Bu halk sizin döneminizde kapanan sağlık ocaklarını ve 112’leri iyi biliyor. En son Maden’i kapattınız sıra Akşar’da. Bayburt'taki hastalar bırakın Bayburt'ta olmayan bölümleri yatak olmadığından bile Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Trabzon'a sevk ediliyor. Biz iktidarımızda 400 yataklı bir hastane açma sözü veriyoruz. Ve bu hastaneyle birlikte çevre illere sevki de durduracağız.”

“Eczanelerde muayene parası alınıyor”

“Sayın İl Başkanı, ‘Milletvekili adayları sağlık müdürü iken, hastalarımız muayenehanelere para vermekten bıkmışlardı, şimdi hangi hasta muayenehanelerde bakılıyor?’ demiş. Sizin ölçünüz ve siyasi anlayışınız bu işte. Adayımız Sağlık İl Müdürlüğü görevini 3.5 yıl MHP döneminde, 9 yılda AKP döneminde yapmıştır. Ve adayımız görev yaptığı süre boyunca tüm Bayburt halkına eşit davranarak siyaseti kuruma yansıtmadan hizmet etmiştir. Siz ne yaptınız? 2011’de istifa eder etmez o boşluktan yararlanıp, o koltuğa kimi getirdiniz? Herkes konuşur, AK Parti yapar, bu millet de bunları görür. Ayrıca Türkiye'de muayenehaneler Sağlık Bakanlığı'nın kararıyla kapatıldı. Sağlık Müdürleri ile ne ilgisi var. Şuanda eczanelerde vatandaştan muayene parası alınıyor. Hastalar istediği ilacı alamıyor.” 

“15 bin öğrenciye kaç yılda çıkar?”

“Bilboardlardaki başka bir konu. Üniversiteye 15 bin öğrenci sözü. Bizde diyoruz ki, milletin aklıyla alay etmeyin. 6 bin öğrenci sayısı olan ve her yıl azami 1000 öğrenci alabilen bir okul 15 bin öğrenciye kaç yılda çıkar?”

“Hastane MHP döneminde tamamlandı”

 “Sayın Başkan 13 yıllık tek başına iktidarları ile 3.5 yıllık koalisyon ortağı olduğumuz dönemi karşılaştırıyor. Bayburt Devlet Hastanesi MHP döneminde tamamlanmış ve değerli Sağlık Bakanımız Osman Durmuş bey açılışını yapmıştır. Çok amaçlı sağlık ocağı, Türk Dünyası Parkı, Şehit Osman Kır Bahçesi, Bent Köprüsü, Yeni Şehir Parkı, belediye binasının satılan katları ödeme yapılarak geri alınmıştır. Bunlar hizmet değil midir?”

“Bayburt'ta kefil bulamazsınız”

“Esnafı, köylüyü, işçiyi batırdınız. Bayburt Türkiye'de çek ve senetlerin icralık olması yönünde 1. sırada Bayburt'ta kefil bulamazsınız. Memurlara IMF'den izin alarak maaş veren sizlersiniz. Irak’ta Müslüman kanı dökülmesine karşın para alan da sizsiniz.”

“Köylerdeki su depolarının tamamı sağlıksız”

“Bayburt'ta tarımı da bitirdiniz, hayvancılığı da. 2000'de Bayburt'ta 42 bin büyükbaş hayvan varken, 2014 yılında 5 bin 50 büyükbaş hayvan var. Dağıttığınız hayvanlar bile hastalıklı çıktı. Karantina bölgeleri oluştu bu ülkede. Köylerimizde foseptiklerin hiç birinin arıtması yok. Pazartesi günleri hastanede kuyruklar oluşuyor. Köylerdeki su depolarının tamamı sağlıksız.”

“Tüm kapanan beldeleri yeniden açacağız”

“Evet kimse konuşmazdı, ağzına alamazdı. AK Parti yaptı. Akşar, Beşpınar, Çayıryolu, Konursu’nun beldelik hakları yenerek köye dönüştü. Allah nasip ederse, seçim vaatlerimizde belirttiğimiz gibi tüm kapanan beldeleri yeniden açacağız. Asgari ücreti 1400 liraya çekeceğiz. Bakınız daha iktidar olmadan Adana’nın MHP’li Sarıçam Belediyesi asgari ücreti 1400 liraya çekti bile. Allah nasip ederse, aşamalı olarak tüm MHP Belediyeleri asgari ücreti 1400 liraya çekecek. Para babalarına değil halkımıza çalışacağımızın sözünü veriyoruz.” 

“Adaletsizlik hat safhaya yükselmiş”

“Kurum amirleri bizzat siyasetin içinde, AKP üyesi gibi çalışıyorlar. AKP yandaşı olmayanlara baskı uygulanıyor. MHP adayı Dr. Karabey Kadri Karaoğlu'nun sosyal medya hesabını takip edenler görevlerinden alınıyorlar. Şingâh Mahallesi’nde partinizin dağıttıkları promosyonları almayarak reddeden bir aileyi iktidar gücünü kullanarak karakolluk ettiniz. Adaletsizlik hat safhaya yükselmiş. Diktatörlük tavan yapmış. İnşallah bu sorunların çözümü için, bu baskı zihniyetini Bayburt’un ruhuna uygun olan kardeşliğe dönüştürmek için bütün vatandaşlarımızın desteklerini bekliyor ve “Bizimle Yürü Bayburt” diyoruz.” 

Anahtar Kelimeler:
Hakan KobalSüleyman Burç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALİ 9 yıl önce

ağzınıza sağlik başkanim. daha bunlar hiç bir şey. akp nin zengin ettiklerini, . milli eğitimde, sağlikda, tarimda yapilan hâksiz ve adaletsiz müdür atamalarini . bayburt'un cadde ve sokaklarinin yürünmez olduğunu . bayburt'un suyunun sağliksiz olduğunu, kimsenin çeşmeden akan sulari içemediğini . devletin fakirlere dağittiği kalorisi düşük, havayi müthiş şekilde kirleten kömürü yazmamişsiniz. daha neler neler. aklima geldikçe yazacağim.

Avatar
ALİ 9 yıl önce

beyefendi kardeşim bu dönemde zulüm arşa çıktı. insanların siyasi görüşlerine, sendikalarına, aldıkları gazeteye dahi bakılıyor. adalet ve kalkınma ile adını alan bu parti. adını adaletsiz akrabayı kalkındırma partisine döndü. tabi bal tutan parmağını yalayacak. büyüklerden (!) biri demişti adini anmak istemeyecek şekilde nefret ediyorum. taraf olmayan bertaraf olur. tek başina iktidar nimetini insanlara zulum ederek kullanıyorsunuz. bakin diktatörce yönetenlerin sonuna; saddam, kaddafi sırada esat var. insanlara zulüm etmeyeceksin.

Avatar
pusat 9 yıl önce

akp seçim yatırımı olarak ihaleleri iptal ederek seçime endeksli hale getirdi 10 kişilik işlere 300 kişiye söz veriyor devletin bütün imkanlarını kendi partileri lehine kullanmayıda ihmal etmiyorlar haram -helal kavramını zaten bilmeyenler kendilerini zafere götüreceğine inandıkları yolda her şeyi mübah görüyorlar ama unutmamak lazım ki herkesi̇n bi̇r hesabi varsa yaradaninda bi̇r hesabi var dağittiklariniz babanizin kesesi̇nden çikmiyor haram zikkim olsun alanada verenede

Avatar
Sadık yilmaz 9 yıl önce

Ağzıniza yüreğinize sağlık Allahım yolunuzu açık etsin

Avatar
selami 9 yıl önce

Sayin baskan rumuzlu hadsiz kadri bey siyasi durus sergilemistir evet. Cunku adam cocukluktan ulkucu. Kafanin basmadigi sey su adam kurumundaki hic kimseye gorusunden dolayi ayrimcilik yapmadi. Sen ve senin gibi dusununler siyasi erki ele gecirdikten sonra sizden baskasina yasam hakki tanimayacak kadar ceberrut herkesi kendinize biat ettirmeye kalkacak kadar firavunlastiniz.hani bunu tek ben soylemiyorum simdiki g.b yardimciniz numan kurtulmus diyor. Evet iste tamda oyle oldunuz. ama artik kara göründü. Son yaklasti. Haram yiyenler ve calanlar hesap verecek. Az kaldi.

Avatar
Selamiye 9 yıl önce

:) gülüyorum sadece "ne kadar cahilsin keşke ölsen".. ayrımcılık yaptı ben iyi biliyorum.. hemde çok iyi biliyorum.. erk zaten elimizdeyken sayın kadri bey 9 sene görev yaptı cahil cahilsin..

Avatar
ismail 9 yıl önce

agzına saglık hocam

Avatar
Sayın başkan 9 yıl önce

sen memurken hiç siyaset yapmadın değil mi.? kendi kendimle çelişiyorsun. kadri bey ak parti iktidarında 9 yıl görev yaptı diyorsun sonra yok baskı falan bence hiç konuşma sen.. siz iktidar olsaydınız hangi mhp li olmayan kurum amiri 9 sene çalışırdı.. kadri beyde herkes iyi bilir ki iyi siyaset yapmıştır..