Bayburt, EMITT Fuarı'nda göze çarptı

Dünya’nın 5 büyük turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) 20. kez kapılarını açtı.

Bayburt, EMITT Fuarı'nda göze çarptı
Bayburt Postası - Dünya’nın 5 büyük turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) 20. kez kapılarını açtı. 70'e yakın ülkenin katılımıyla 4 bin 500 firmayı ağırlayacak olan fuarda Bayburt standı yoğun ilgi gördü. 28-31 Ocak tarihleri arasında ziyaretçiye açık olacak olan EMİTT fuarında Bayburt standını ziyaret edenlere yöresel yemekler ikram edildi.


  
Bayburt standını ilk gün ziyaret edenler arasında; İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayburt eski Valisi ve Osmaniye Valisi Kerem Al, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Bayburt eski Vali Yardımcıları Mehmet Ali Özyiğit ve Polat Kara vardı. 

Açılış öncesi standı gezen Bayburt Vali Yusuf Odabaş, önceki yıllara göre standın daha geniş bir alana kurulduğunu belirterek, standın önceki yıllara göre hem daha büyük hem de daha gösterişli ve Bayburtu tanıtan bir stand olduğunu belirtti. Ayrıca standın kurulmasında Bayburt’u tanıtan tarihi ve kültürel değerlerin kullanılmasının da standa daha bir güzellik kattığını belirten Vali Odabaş, Bayburt’un adına yakışan bir stant kurulduğunu belirterek, standın oluşmasında emeği geçenlere çok teşekkür etti.

Yoğun ziyaretçi akınına uğrayan standa ziyaretçilere yöresel yemeklerden; lor dolması, su böreği, tatlı çorba, kete ve çeşitli yiyecekler ikram edildi.

Akşam saat 18.00’e kadar ziyarete açık olan Bayburt standında 30’a yakın kişi görev yaptı.

Gün boyu ziyaretçilere Bayburtu tanıtmak için yoğun bir gün geçiren stant görevlilerine Bayburt Kültür ve Yardım Derneği tarafından akşam yemeği verildi. Başakşehirde Hasırlı Restorant'ta verilen yemeğe Vali Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan, dernek yönetim kurulu üyeleri ve  Bayburt’an gelen personel katıldı.

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan, stantta görev yapan ve yemeğe katılan herkese katkılarından dolayı teşekkür etti.

Vali Odabaş ise, iklimi soğuk, insanı sıcak bir memleket olan Bayburt'un gurbetteki temsilcileri olan dernek başkanı Faruk Kılıçaslan ve yönetim kurulu üyelerine gösterdikleri misafirperverlikten ve katkılarından dolayı teşekkür etti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
berbey 8 yıl önce

Saat Kulesine acayip benziyor bizimki zannettim

Avatar
bayburt halkı 8 yıl önce

tarihi bayburt ilinde devsa müze yok??,dolayısıyla 15 yıldır bayburtun tarihi eserleri komşu illerin deposunda özelliğini kaybetmekte.,çok acil ihtiyaç,tır.,tşk,ler

Avatar
etem 8 yıl önce

baksı müzesinden bahsedilmemesi çok acı verici insanların emeğine saygı.